Καρυδένιος πειρασμός από την Σία Λαδά!
ΥΛΙΚΑ:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα
1 κ.γ κανέλα
½ κ.γ γαρύφαλλο
1 φλυτζάνι φρυγανιά
6 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ, 2 βανίλιες , 1 κ.γ σόδα
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου γιώτης στιγμής
3 κ. σ κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 φλυτζάνια ζάχαρη, 2 φλυτζάνια νερό, χυμό λεμονιού και λίγο κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μίξερ πολύ καλά τους κρόκους με την ζάχαρη και την βανίλια. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ρίχνουμε εναλλάξ μαρέγκα, καρύδι, φρυγανιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, με απαλές κινήσεις. Τέλος ρίχνουμε το κονιάκ αφού μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε το γλυκό μας για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Μόλις το βγάλουμε, έχουμε ετοιμάσει το σιρόπι μας και σιροπιάζουμε την καρυδόπιτα μας αφού είναι χλιαρό.
Αφήνουμε να κρυώσει το γλυκό μας καλά, και ετοιμάζουμε την κρέμα ( χτυπάμε 2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου ,με 2 φλυτζάνια κρύο γάλα) την απλώνουμε στο γλυκό μας και πασπαλίζουμε με καρύδι και τρούφα σοκολάτα.
Σημ. αν θέλουμε να δώσουμε άρωμα στην κρέμα μας ρίχνουμε ξύσμα λεμονιού , επίσης μπορούμε σαν τελείωμα να απλώσουμε σαντιγί (χτυπάμε ένα φακελάκι με 1 φλιτζάνι κρύο γάλα). Καλή Απόλαυση !!!