Στο επίκεντρο της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Αργοστολίου, Αλιευτικός Τουρισμός και Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024 18:11

Στο επίκεντρο της Τουριστικής Επιτροπής Δήμου Αργοστολίου, Αλιευτικός Τουρισμός και Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Τι συζητήθηκε 

Συνεδρίασε την Μ. Τρίτη το απόγευμα, η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης, Προβολής & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Αργοστολίου.

Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η οργάνωση συνάντησης εργασίας για τον αλιευτικό τουρισμό η οργάνωση Δράσης για την Γαστρονομία, ενώ έγινε και συζήτηση αναφορικά με προβλήματα και προτάσεις στα πλαίσια της νέας τουριστικής σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, η Αντωνία Βασιλείου πρόεδρος του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Αλιευτικού Τουρισμού Επαγγελματιών Ψαράδων» και μέλος της Τουριστικής Επιτροπής, αναφέρθηκε στις προοπτικές του αλιευτικού τουρισμού και πως μπορεί να ‘’δέσει’’ και με την προσπάθεια που γίνεται στην Κεφαλονιά για την προώθηση της Γαστρονομίας με βάση τα τοπικά προϊόντα.

Όσον αφορά το Φεστιβάλ Γαστρονομίας  στην Κεφαλονιά, αυτό θα γίνει πιθανότατα σε ημερομηνία προς τα τέλη Ιουνίου και θα περιλαμβάνει μία μέρα το φεστιβάλ και 1 ή 2 μέρες ξεναγήσεις σε Σεφ και δημοσιογράφους που θα έρθουν στο νησί μας.

Σκοπός του, θα είναι η ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και των τοπικών μας προϊόντων προς τους τουρίστες, αλλά και στους επαγγελματίες που θα επιδιώξουν να προσθέσουν Κεφαλονίτικο μενού και να χρησιμοποιήσουν τοπικά προϊόντα.

Όσον αφορά τα ζητήματα στο ξεκίνημα της τουριστικής σεζόν, αναφέρθηκε πως κάποιοι δεν σέβονται τον κόπο ώστε να κρατηθεί το νησί καθαρό και εξακολουθούν να αφήνουν βαριά αντικείμενα και απορρίμματα δίπλα σε κάδους, χωρίς καν να ενημερώνουν.

Το παρών στην συνεδρίαση έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σωτήρης Κουρής, ο οποίος ενημέρωσε για τις προσπάθειες που γίνονται από την μεριά της Περιφερειακής Ενότητας.

Τόνισε πως στόχος, είναι να είναι καθαροί οι είσοδοι των πόλεων της Κεφαλονιάς και ήδη γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια ώστε να είναι καθαρή η Κρανιά (και οι παράδρομοι), αλλά και ο γύρος του Κουτάβου, ενώ ανέφερε πως με καινούργια μηχανήματα, τα χορτάρια δεν κόβονται, αλλά ξεριζώνονται για να μην ξαναβγούν. Τόνισε επίσης ότι αυτή την περίοδο εκτελείται μια μικρή εργολαβία σε όλη την Κεφαλονιά και τοποθετούνται οικιστικές προστατευτικές μπάρες.

Γιώργος Χαλαβαζής

 DSC 0302DSC 0304DSC 0305DSC 0306DSC 0307DSC 0313DSC 0316DSC 0317DSC 0318DSC 0324DSC 0327DSC 0329DSC 0332DSC 0334DSC 0337DSC 0339DSC 0341




00 inkefalonia general ad 300X250