Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου και ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού, στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τη διεθνούς φήμης σεφ, Μαρία Λόη

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 08 Μαΐου 2024 19:50

Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου και ανάπτυξη γαστρονομικού τουρισμού, στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τη διεθνούς φήμης σεφ, Μαρία Λόη

Συζητήθηκε και το άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ

Την ευκαιρία να συζητήσουν για τον τουρισμό, τη γαστρονομία, τους Έλληνες του εξωτερικού, αλλά και για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιονίων Νήσων στη διεθνή τουριστική αγορά, είχαν ο Περιφερειάρχης, Γιάννης Τρεπεκλής και η παγκοσμίου φήμης σεφ, Μαρία Λόη, η οποία πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων υποδέχθηκε τη Μαρία Λόη στο γραφείο του, με αφορμή την επίσκεψη της επιτυχημένης σεφ στην Κέρκυρα για τις ημέρες του Πάσχα, με την κουβέντα να κινείται γύρω από την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος των Ιονίων Νήσων και το άνοιγμα σε νέες αγορές, όπως αυτή των ΗΠΑ, όπου δραστηριοποιείται για πάνω από μια δεκαετία η Μαρία Λόη.

Όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Τρεπεκλής, τα Ιόνια Νησιά αποτελούν εξαιρετική επιλογή για επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο όντας ασφαλής προορισμός, με ιστορία, πολιτισμό, φυσικό κάλλος με πολύ πράσινο, καταπληκτικές παραλίες και ιδιαίτερη ποικιλομορφία από νησί σε νησί, πρωτογενή τομέα, τοπικά προϊόντα πρώτης ποιότητας και ξεχωριστή γαστρονομία. Σύμφωνα με τον Γιάννη Τρεπεκλή, τα Ιόνια Νησιά έχουν καθιερωθεί πλέον ως τουριστικός προορισμός υψηλής ποιότητας, με αντίστοιχου επιπέδου επισκέπτες.

Στόχος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η προσέγγιση επισκεπτών, οι οποίοι θα έχουν κι άλλα ενδιαφέροντα πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα. Το πλάνο είναι η ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού και στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται αναμφίβολα και ο γαστρονομικός τουρισμός.

Όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, στη στρατηγική μας, είτε σε επίπεδο Υπουργείου Τουρισμού, είτε σε επίπεδο Περιφέρειας, προβλέπεται το άνοιγμα σε νέες αγορές, μία εξ αυτών είναι και η αμερικανική αξιοποιώντας φυσικά τον απόδημο ελληνισμό στις ΗΠΑ.

Ο Γιάννης Τρεπεκλής ευχαρίστησε την Μαρία Λόη για την επίσκεψή της και δεσμεύτηκε ότι θ’ αναζητηθούν οι τρόποι προκειμένου να υπάρξει προοπτική συνεργασίας στη βάση της καλύτερης δυνατής προβολής των Ιονίων Νήσων, τόσο στους Έλληνες ομογενείς των ΗΠΑ, όσο και γενικότερα στην τεράστια αμερικανική αγορά.

«Η Μαρία Λόη είναι μία από τις σημαντικότερες chef της πατρίδας μας και δραστηριοποιείται κυρίως στην Αμερική, όπου κάνει εκπομπές σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα με εκατομμύρια τηλεθεατές. Πρόκειται για κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την προβολή της Ελλάδας και ειδικότερα των Ιονίων Νήσων, καθώς προβάλλεται η γαστρονομία μας, σε μια εποχή που όλο και περισσότεροι τουρίστες πλέον αναζητούν τους προορισμούς τους με βάση και το γαστρονομικό αποτύπωμα ενός τόπου. Ευελπιστούμε να έχουμε μια συνεργασία στο μέλλον, ώστε η γαστρονομία μας, η οποία βασίζεται στα τοπικά προϊόντα των Ιονίων Νήσων, να συνεχίσει να έχει μια σταθερή προβολή», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Γιάννης Τρεπεκλής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΙΝ




00 inkefalonia general ad 300X250