Χταπόδι με σάλτσα πορτοκάλι!
Συστατικά
- 3 κρεμμύδια
- 100 ml λευκό κρασί
- 5-6 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
- λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 1 κιλό χταπόδι (πλοκάμια)
Για τη σάλτσα
- 450 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 60 γρ. ζάχαρη
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βράζουμε το χταπόδι με το κρασί, το ξύδι και το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Δεν προσθέτουμε αλάτι.
- Οταν είναι έτοιμο σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό σε ένα μπολ και το χταπόδι μόνο του ξεχωριστά.
- Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλες φέτες 5 εκ. και τα περνάμε σε καλαμάκια (σουβλάκι).
- Καίμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το χταπόδι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία μέχρι να κάνει κρούστα και απο τις 2 πλευρές.
- Ρίχνουμε το ζωμό απο το βράσιμο και αφήνουμε να καραμελώσει το χταπόδι.
- Σερβίρουμε με την σάλτσα πορτοκάλι.
Για τη σάλτσα πορτοκάλι
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκάλι με τη ζάχαρη σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστεί και να κατέβει στο μισό.
- Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα βαλσάμικο και την κρέμα γάλκτος σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Σερβίρουμε ζεστή μαζί με τα καλαμάκια χταποδιού.
Μοιράσου: