Καλαμπόκια στο φούρνο με μπέικον και παρμεζάνα!
Συστατικά
- 4 καλαμπόκια
- 130 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 40 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 50 γρ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Καθαρίζουμε τα καλαμπόκια ξεφλουδίζοντάς τα.
- Βράζουμε τα καλαμπόκια, μετρώντας από όταν ξεκινήσει ο βρασμός, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ ανακατέβουμε το μπέικον ψιλοκομμένο, την τριμμένη παρμεζάνα και το φιλέ αμυγδάλου.
- Σε ένα ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα απλώνουμε το μείγμα παρμεζάνας.
- Αλείφουμε με μέλι με τη βοήθεια ενός πινέλου τα καλαμπόκια και τα κυλάμε στο ταψί με το μείγμα έτσι ώστε να κολλήσει σε όλη την επιφάνεια του καλαμποκιού.
- Τα τοποθετούμε στη σειρά σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Όταν βγάλουμε τα καλαμπόκια από το φούρνο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μοιράσου: