Μήλα ψητά στο φούρνο με καρύδια! Μια φθινοπωρινή συνταγή!
Μη χάσετε αυτή τη συνταγή, τα μήλα είναι στην εποχή τους!
Υλικά
- 4 μήλα, βιολογικά
- 1/4 του φλυτζανιού σπασμένα καρύδια
- 1/4 του φλυτζανιού ξανθιά ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/2 κουταλιά της σούπας κανέλα
- 1/2 φλυτζάνι νερό
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Με ένα μαχαίρι μυτερό καθαρίστε το εσωτερικό του μήλου, χωρίς να το ανοίξετε και χωρίς να το τρυπήσετε από κάτω
- Σε ένα μπολάκι αναμείξτε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κανέλα
- Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε καλά
- Με ένα κουταλάκι βάλτε μέσα στα μήλα λίγο μείγμα
- Ρίξτε το νερό σε ένα ταψάκι και τοποθετήστε τα μήλα
- Ψήστε τα για 40 λεπτά και αφήστε τα να κυρώσουν λίγο πριν τα σερβίρετε
- Aν καίγονται, χαμηλώστε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Είναι συγκλονιστικά με μια μπάλα παγωτού, αν αντέχετε!
Μοιράσου: