Ομιλία του Βουλευτή Κεφαλονιάς για την Αττική Οδό

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2024 17:01

Ομιλία του Βουλευτή Κεφαλονιάς για την Αττική Οδό

Τοποθετήθηκα χθες στη Βουλή των Ελλήνων για την κύρωση της νέας σύμβασης παραχώρησης της Αττικής Οδού, ενός κομβικού έργου για τη συγκοινωνία της Αττικής και την καθημερινότητά των πολιτών. Η Αττική Οδός δεν είναι απλά ένας δρόμος, αλλά ένας βασικός συνδετικός κρίκος της Αττικής, εξυπηρετώντας εκατομμύρια συμπολίτες μας καθημερινά.

Με την κύρωση της νέας σύμβασης, εξασφαλίζεται η ποιοτική λειτουργία του δρόμου για τα επόμενα 25 χρόνια, καθώς ο νέος παραχωρησιούχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση, τη συντήρηση και την αναβάθμισή του. Ο δρόμος αυτός θα συνεχίσει να προσφέρει ασφάλεια και άνεση στις μετακινήσεις μας.

Στην τοποθέτησή μου στη Βουλή, τόνισα τη σημασία της ομαλής μετάβασης στον νέο παραχωρησιούχο, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές στις υπηρεσίες και ότι το οδικό δίκτυο θα παραμείνει ασφαλές και σύγχρονο. Επιπλέον, ανέδειξα την ανάγκη διαφάνειας και αυστηρής εποπτείας από το Δημόσιο, με σεβασμό προς το περιβάλλον και προς το δημόσιο συμφέρον.

Η σύμβαση περιλαμβάνει επίσης δίκαιες ρυθμίσεις για τα διόδια, με προβλέψεις για εκπτώσεις και απαλλαγές, με στόχο την κοινωνική δικαιοσύνη και την προσιτή χρήση του δρόμου για όλους.

Τέλος, υπογράμμισα την ανάγκη για συνεχή αναβάθμιση της Αττικής Οδού. Δεν αρκεί να διατηρηθεί η υφιστάμενη ποιότητα – ο δρόμος πρέπει να εξελίσσεται διαρκώς, ανταποκρινόμενος στις σύγχρονες ανάγκες. Η ασφάλεια, η αποδοτικότητα και η ποιότητα αποτελούν αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητές μας.

Με την κύρωση της νέας σύμβασης παραχώρησης, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς το μέλλον. Εξασφαλίζουμε έναν σύγχρονο, ασφαλή και αποτελεσματικό αυτοκινητόδρομο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μας, προάγοντας την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής στην Αττική.

{https://www.youtube.com/watch?v=m558GMEPQpk/}

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250