Χρήστος Κοκκόλης στον COSMOS 96,5: Η Άσσος είναι πολύτιμο στολίδι που χρειάζεται προσοχή - Δεν αντέχει την αδιαφορία και την εκμετάλλευση

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 07:20

Χρήστος Κοκκόλης στον COSMOS 96,5: Η Άσσος είναι πολύτιμο στολίδι που χρειάζεται προσοχή - Δεν αντέχει την αδιαφορία και την εκμετάλλευση

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους  δημοσιογράφους  Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας Άσσου Χρήστος Κοκκόλης.

Ο κ. Κοκκόλης αναφέρθηκε  στην τουριστική κίνηση του 2024 στην Άσσο, η οποία συνεχίζεται συναινούντων και των καλών καιρικών συνθηκών, σημειώνοντας ότι οι επιχειρηματίες της Άσσου, ισοζυγίζοντας την χαλαρή κίνηση των πρώτων μηνών-έως 15 Ιουλίου , κινούνται με πτωτικές τιμές, «κρατώντας» κόσμο.

Χαρακτήρισε δε το φετινό καλοκαίρι ως περιπετειώδες με την οικονομική κρίση να είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα και με την υπερφόρτωση της Άσσου με επισκέπτες απο τα κρουαζιερόπλοια να συμβάλλουν κατ’ ελάχιστο στο εισόδημα του χωριού. Συναπτά σημείωσε ότι είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των υπεράριθμων επισκεπτών των κρουαζιεροπλοίων, γιατί δεν επαρκούν οι 2 δημοτικές με ελλιπή καθαρισμό, λόγω έλλειψης προσωπικού.

« Η Άσσος μειονεκτεί, δεν έχουνε καταλάβει ότι είναι ένα μέρος που δεν υπάρχει τουρίστας που θα έρθει στο νησί και να μην την επισκεφτεί. Θέλει μία ιδιαίτερη προσοχή , είναι εύθραυστο και μικρό το μέρος και δεν μπορούμε να το κατασπαταλούμε  για να οικονομήσουνε κάποιοι που δεν τους απασχολούν τα επακόλουθα και οι επιπτώσεις στον τόπο μας».

Για την γέφυρα του Χειμωνικού , αμφισβήτησε ότι θα δοθεί προς χρήση στο  τέλος του χρόνου και σημείωσε ότι δημιούργησε πρόβλημα το κλείσιμο της και στην Άσσο, όπως και σε Ληξούρι, Ζόλα, Αγκώνα και επέρριψε ευθύνες στους κυβερνώντες για την καθυστέρηση του έργου, αλλά και στην μη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων με συνεχείς ελέγχους μεσω κτηματικής Υπηρεσίας και  ΣΔΟΕ φέρνοντας ως παράδειγμα το δυσβάστακτο πρόστιμο που επιβλήθηκε στον Δήμο Σάμης για την παραλία του Μύρτου. Ενημέρωσε δε, ότι μετά την επιβολή του προστίμου στην παραλία του Μύρτου δεν λειτουργεί καντίνα, ούτε και υπηρεσίες καθαριότητας.

Για το τμήμα της οδού προς Άσσο που επλήγη από τον Ιανό, έχει καταλήξει χρόνιο πρόβλημα όπως ανέφερε και όσον αφορά τα στοιχεία διασταύρωσης που ζητούνται για τις αποζημιώσεις του «Ιανού», και ιδιοκτήτες στην Άσσο έχουν λάβει τις ανάλογες επιστολές.

Τέλος αναφέρθηκε στην αποψίλωση του πρωτογενούς τομέα και στην μη ενασχόληση με την κτηνοτροφία των νέων ανθρώπων, λόγω των υφιστάμενων συνθηκών που δεν ευνοούν τον κλάδο και τόνισε την ανάγκη να στηριχτεί ο τουρισμός ως η μόνη λύση για ανάπτυξη.

Ακολουθεί το ηχητικό τα συνέντευξης.




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250