Ο Εορτασμός του Αγίου Γερασίμου σε Ίλιον και Χαλάνδρι

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024 18:20

Ο Εορτασμός του Αγίου Γερασίμου  σε Ίλιον και Χαλάνδρι

Ο Εορτασμός του Αγίου Γερασίμου  στο Χαλάνδρι

Με μια  λαμπρή εκδήλωση, εορτάστηκε ο Προστάτης  του Νησιού μας, Άγιος Γεράσιμος στο Χαλάνδρι, στον ΙΝ Αγίου Νικολάου, από το Σύλλογο Κεφαλλήνων Χαλανδρίου.  Η προσέλευση των μελλών και των φίλων ήταν μεγάλη, όπως κάθε χρόνο.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Πνευματικό Κέντρο του ναού.

Στην ψαλτική και στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι Αδελφοί Καραβιώτη, με την χορωδία τους, που με τις υπέροχες φωνές τους μας ταξίδεψαν νοερά στο νησί μας.

Την εκδήλωσή  μας τίμησαν με την παρουσία τους:

Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χαλανδρίου, συμπατριώτης μας κ. Γεράσιμος Λιμπεράτος.

Η επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Χαλανδρίου κα Κρίστη Αγαπητού.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Χαλάνδρι στο Φως» συμπατριώτης μας κ Χάρης Ρώμας, και η δημοτική σύμβουλος κα Βούλα Ζορμπά..

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ευκοσμία» κα Γεωργοπούλου Όλγα.

Την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, εκπροσώπησε η υπεύθυνη του τμήματος γυναικών κα Σταματία Καρλή.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Χαλανδρίου κ Ντάβαρης Ηλίας.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών «Η Παρέμβαση» κα Τούλα Καρρή.

Η πρόεδρος της «Πανθρακικής Ένωσης Ελλάδος» κα Αθανασιάδου Χριστίνα.

Η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναγέννηση Πατήματος Χαλανδρίου κα Τσελεμπίδου Ελένη.

Ο Σύλλογός μας ευχαριστεί όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους εύχεται χρόνια πολλά.

Χρόνια πολλά στην Κεφαλονιά μας, χρόνια πολλά στους απανταχού της γης Κεφαλλονίτες.  Βοήθειά μας ο Άγιος.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με κατάνυξη εορτάστηκε ο Άγιος Γεράσιμος ο εν Κεφαλληνία στο Ίλιον από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επτανησίων Ιλίου «Ιωάννης Καποδίστριας»

Με ευλάβεια και κατάνυξη εορτάστηκε στο Ίλιον ο Άγιος Γεράσιμος, Προστάτης της Κεφαλονιάς, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επτανησίων Ιλίου «Ιωάννης Καποδίστριας», στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου, που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου.

Η 20η Οκτωβρίου, ημέρα ανακομιδής του πάνσεπτου σκηνώματος του Αγίου Γερασίμου, σηματοδοτεί μία από τις ιερότερες λατρευτικές εορτές των απανταχού Κεφαλλήνων και ο Σύλλογος Επτανησίων Ιλίου «Ιωάννης Καποδίστριας» γιόρτασε τον Άγιο στον ιστορικό Ναό με «άρωμα» Κεφαλλονιάς συγκεντρώνοντας Κεφαλλήνες και Επτανήσιους που ζουν στο Ίλιον.

Στο κατάμεστο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου λειτούργησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Βλαβιανός, ο οποίος μετά το πέρας μίλησε για τον βίο του Αγίου, αλλά και την ιστορία του Ιερού Παρεκκλησίου.

Συγκεκριμένα, ο μικρός αυτός Ναός ανεγέρθηκε στο Ίλιον το 1930, σε εδαφική έκταση ιδιοκτησίας της εκ Κεφαλληνίας ευσεβούς οικογένειας Γεωργίου Κηρύκου, με προσωπικές της δαπάνες, αφιερωμένο αφενός στον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Φανούριο, αφετέρου στον Όσιο Γεράσιμο του εν Κεφαλληνία, λόγω καταγωγής. Το 1937 ο Γεώργιος Κήρυκος προχώρησε σε πράξη δωρεάς εν ζωή, του Ιερού Ναού μετά των λοιπών του κτισμάτων (τα λεγόμενα κελλιά) και της πέριξ αυτού έκτασης, στο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, κοινωφελές και ευαγές ίδρυμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.    

Η Πρόεδρος κ. Ανδριάννα Ζησιμάτου, στον σύντομο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε θερμά τον π. Νικόλαο Βλαβιανό για τη σημαντική του συμβολή σε αυτήν την πρωτοβουλία του Συλλόγου και τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ευχήθηκε ο Άγιος να δώσει βοήθεια και υγεία σε όλους.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης, εκ μέρους της Δημάρχου Ιλίου κ. Ανδριάνας Αλεβίζου – Κουκουβίνου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτριος Λιόσης, ο τ. Δήμαρχος Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, εκ μέρους της Βουλευτού Δυτικού Τομέα Αθηνών και τ. Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρίας Συρεγγέλα, ο κ. Λεωνίδας Παπαθωμάς και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκου Χαρδαλιά, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειος Λώλος.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν επίσης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Χαράλαμπος Αλεξανδράτος και κ. Χρυσάνθη Αυλωνίτου, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής, η τέως Πρόεδρος του Μητροπολιτικού Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» κ. Σοφία Μαυρίκου, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου κ. Αντώνης Κακούρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιλίου κ. Δημήτρης Γαλούνης και κ. Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, εκπρόσωποι από τη Διοικούσα Επιτροπή του Κέντρου Γυναικών Ιλίου, από την Κερκυραϊκή Εστία Αθηνών η Γ. Γ. κ. Γεωργία Σιμάτη, από τον Σύλλογο Επτανησίων Αγίων Αναργύρων η Γ. Γ. κ. Αγγελική Κόμη,  ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Ιλίου "Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ" κ. Γιώργος Γεωργακόπουλος και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας του θρησκευτικού εορτασμού, εκ μέρους του Συλλόγου προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους αρτοκλασία, μικρές εικόνες του Αγίου Γερασίμου και μάντολες από την Κεφαλονιά, καθώς επίσης, νερά και αναψυκτικά μια ευγενική προσφορά του Προέδρου της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) κ. Δημήτρη Μουλιάτου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επτανησίων Ιλίου «Ιωάννης Καποδίστριας» ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τίμησαν με την παρουσία τους τον εορτασμό του Αγίου Γερασίμου του εν Κεφαλληνία στο Ίλιον, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν με κάθε τρόπο στην άρτια διοργάνωσή του.

464177146_122179648730185881_5220746446285445949_n.jpg

464133130_122179648784185881_5492843460967107460_n.jpg

2_Εορτασμός_Αγίου_Γερασίμου_του_εν_Κεφαλληνία_από_τον_Σύλλογο_Επτανησίων_Ιλίου.jpg

1Άγιος_Γεράσιμος_ο_εν_Κεφαλληνίας_-Ίλιον.jpg

6_π_Βλαβιανός-_Εορτασμός_Αγίου_Γερασίμου_από_τον_Σύλλογο_Επτανησίων_Ιλίου.jpg

11_π_Βλαβιανός_Ιερό_Παρεκκλήσιο_ΑγΓερασίμου_Ίλιον.jpg

15_Αναμνηστική_ΔΣ_με_τέως_Δήμαρχο_Ιλίου_ΝΖενέτο-Αυλωνίτου-Αλεξανδράτο-ΔημοτΣυμβ-Φίλους.jpg

22_Εορτασμός_Αγίου_Γερασίμου_από_τον_Σύλλογο_Επτανησίων_Ιλίου.jpg




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250