Δημήτρης Σιμωτάς: Η «αφηρημένη»...επανάσταση
του Δημητρίου Π. Σιμωτά Χρηματιστηριακού Η «αφηρημένη».... επανάσταση Απάντηση στην σύγχρονη «αφηρημένη»... επανάσταση, που επεσήμανα σε ένα άρθρο, ενός τοπικού εκπροσώπου της αντιπολίτευσης, ο οποίος ως λύση στην ανεργία των νέων , πρότεινε την αύξηση των μισθών και την φορολόγηση του πλούτου:
Εκτός από τις κλασικές ατάκες, που χρησιμοποιούνται από το '80 και μετά, από αριστερούς και "αριστερούς", του στυλ... "ανατροπή", "οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις", "δέσμη μέτρων φορολόγησης του μεγάλου πλούτου" κτλ κτλ γνωστά... προτείνετε για αρχή μόνο την άμεση αύξηση των μισθών ώστε να αυξηθεί η αγοραστική δύναμη των εργαζομένων με αποτέλεσμα να ξαναμπεί η οικονομία μας σε τροχιά ανάπτυξης.
Μάλιστα..... το 2014 σε ένα παγκοσμιοποιημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα! Σε μια Ευρώπη με το Ευρώ της! Με ανταγωνισμό τεράστιο! Με λίγα λόγια, στα ατελείωτα χρόνια σπουδών στην Τέχνη των Οικονομικών, για χιλιάδες ανθρώπους, τί αντιπαραθέτετε; Μια αύξηση των μισθών «και αν μη τι άλλο ξεκινάμε για την ανάπτυξη»; Επειδή, κύριοι της αντιπολίτευσης, σαν νέος ο οποίος ζω την κατάσταση που εσείς παρουσιάζετε και επειδή βλέπω ότι, με την παλαιοκομματική τακτική όλων των κομμάτων (Κυβερνώντων και Αντιπολιτευομένων) φτάσαμε εδώ που είμαστε και επειδή κάποιοι παίζουν «πολιτικό σκάκι», ως ένα άλλο χόμπι, με το μέλλον το δικό μας, προτρέπω εσάς και το κόμμα σας, αν μη τι άλλο, να προτείνει ρεαλιστικές και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις! Και για να σας βοηθήσω, θα σας δώσω μερικά παραδείγματα:
1) Απλό φορολογικό νομοσχέδιο, λίγων σελίδων που δεν θα απαιτεί 10 συνταγματολόγους και 10 δικηγόρους για να το ερμηνεύσουν, το οποίο θα διαρκέσει τουλάχιστον 10 έτη, με ένα «flat tax», για φυσικά και νομικά πρόσωπα, 15-20%.
2) Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελ. επαγγελματιών αλλά και των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ. Ασφαλιστικές εισφορές με βάση το εισόδημα και όχι με βάση τα έτη δραστηριότητας. Κατάργηση της ληστρικής εισφοράς του επιτηδεύματος και της αλληλεγγύης στους ελ. επαγγελματίες. Για νέους κάτω των 30 ετών, μειωμένες εισφορές.
3) Πάταξη τις γραφειοκρατίας, που συντηρεί κομματικούς στρατούς, με δισεκατομμύρια Ευρώ κόστος το χρόνο για τους φορολογούμενους.
4) Πάταξη της διαφθοράς που κοστίζει επίσης πολλά δις. Ευρώ το χρόνο.
5) Μείωση του φόρου στα καύσιμα και πιο δίκαια τέλη κυκλοφορίας.
6) ΤΗΡΗΣΗ των νόμων! Με αρχή τα κόμματα!! Η κ. Δούρου «έκοψε» ένα δάσος, το έκανε χαρτάκια και γέμισε τους δρόμους της Αθήνας! Π-Α-Ρ-Α-Ν-Ο-Μ-Ο!!!
7) Μια πιο ενωμένη Ευρώπη. Με κοινή εξωτερική πολιτική, κοινούς επιχειρηματικούς στόχους, κοινά σύνορα!! Μπροστά σε μια Κίνα, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία κτλ. Που θα πάει μόνη της η Ελλάδα, η Πορτογαλία κτλ;
8) Πληροφορική παντού! Το 2014 δεν θα έπρεπε να συζητάμε για το αν θα το κάνουμε... έπρεπε να έχει γίνει εδώ και χρόνια!
9) Παύση φορολόγησης του ΜΗ εισοδήματος!
10) Κίνητρα για επενδύσεις. Παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου προς αξιοποίηση, σε επενδυτές από όλο τον κόσμο, για τα επόμενα 50 χρόνια! Έστω και ένα ευρώ επένδυσης είναι καλύτερο από το ΜΗΔΕΝ! Κίνητρα όμως, γιατί προς το παρόν βάζουμε μόνο εμπόδια!
11) Κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων (πχ. το αγγελιόσημο των δημοσιογράφων).
12) Απόλυση δημοσίων υπαλλήλων που διορίστηκαν με ανταλλαγή ψήφων και παράνομες διαδικασίες κτλ και αντικατάστασή τους από αποδεδειγμένα ειδικούς στον ανάλογο τομέα, νέους ανθρώπους, με όρεξη για δουλειά και παραγωγή.
Λίγες από τις δεκάδες προτάσεις λοιπόν, για μείωση της ανεργίας, ειδικά των νέων. Με «ανατροπές» και ευχέλαια δεν πάμε πουθενά. Απλά μένουμε αγκυλωμένοι στον προηγούμενο αιώνα!