Παραδοσιακή μαγειρίτσα από την Σία Λαδά!
Η παραδοσιακή μαγειρίτσα, αγαπημένη σούπα για το τραπέζι της Ανάστασης!!
Υλικά : 1 αρνίσια συκωταριά
1 μαρούλι
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 κρεμμύδι ξερό
Ανηθο, ελαιόλαδο, μαϊντανό
1 ποτηράκι του κρασιού ρύζι καρολίνα
Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο :
1 αυγό, χυμό λεμονιού
Εκτέλεση :
Ζεματάμε την συκωταριά περίπου 15 λεπτά , την σουρώνουμε και την αφήνουμε να
κρυώσει, στην συνέχεια κόβουμε την συκωταριά σε μικρά κυβάκια.
στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκι τα οποία
εχουμε ψιλοκόψει , προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα εντόσθια αλατοπιπερόνουμε και
ανακατεύουμε προσθέτουμε νεράκι ζεστό, αφου το φαγητό μας βράσει περίπου
στο μισάωρο προσθέτουμε και το ρύζι, στην συνέχεια προσθέτουμε το μαρούλι
Χοντροκομμένο, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Αφήνουμε να σιγοβράσει, στην συνέχεια ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπάμε το
ασπράδι σε μαρέγκα , συνεχίζουμε ρίχνοντας μεσα στην μαρέγκα τον κρόκο
χτυπάμε λίγο ακόμα και παίρνουμε λίγο ζωμό απο την κατσαρόλα και τον
Χυμό του λεμονιού σταδιακά μεσα στο μείγμα του αυγού, αδειάζουμε στην
καταρόλα και ανακινούμε να παει παντου, η σούπα μας ειναι έτοιμη
για σερβίρισμα!
Απολαύστετην στο πασχαλινό σας τραπέζι!