34ο Φεστιβάλ Γυμναστικής ''Άννα Πολλάτου'': ''Μάγεψε'' το Φεστιβάλ στο Ληξούρι, σειρά έχει η Σάμη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Ιουνίου 2024 08:40

34ο Φεστιβάλ Γυμναστικής ''Άννα Πολλάτου'': ''Μάγεψε'' το Φεστιβάλ στο Ληξούρι, σειρά έχει η Σάμη

34o ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ "ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, 27-30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται στο όμορφο νησί μας το Διεθνές Φεστιβάλ Γενικής Γυμναστικής με τη συμμετοχή ομάδων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Την Παρασκευή έγινε στο Ληξούρι η Πρώτη Παρουσίαση με 17 γκρουπ που κυριολεκτικά ενθουσίασαν τους θεατές. Συμμετείχαν ομάδες από τη Ραφήνα, τη Λαμία, το Περιστέρι, τη Σλοβενία και φυσικά την Κεφαλονιά.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ληξουρίου κ. Χρήστος Βολτέρας τόνισε: "Θέλω να καλωσορίσω στην πόλη μας τον διοργανωτή σύλλογο του Φεστιβάλ Αθλητικό Γυμναστικό Σύλλογο Επτανήσων "Κεφαλονιά". Ένα πολύ δυναμικό σωματείο που ετοιμάζει εδώ και 34 χρόνια αυτή τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση. Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στη διοίκηση του σωματείου, στη Μποζένα Μπασιαρδή, στους εθελοντές και πάνω απ` όλα στα παιδιά, που είναι και οι πρωταγωνιστές".

Το Φεστιβάλ συνεχίζεται το Σάββατο με τη Δεύτερη Παρουσίαση των ομάδων, στο λιμάνι της Σάμης(20.00), για πρώτη μάλιστα φορά. Θα συμμετάσχουν 21 γκρουπ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Χαρακτηριστικός είναι ο χαιρετισμός του Δημάρχου Σάμης κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα: "Κάθε εκδήλωση που προάγει και προβάλει τον Αθλητισμό είναι σημαντική για την τοπική κοινωνία. Πόσο μάλλον όταν αυτή η διοργάνωση έχει καταστεί θεσμός, όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Γυμναστικής "Αννα Πολλάτου". Εκτιμώ ότι η προβολή αθλητικών δρώμενων και εκτός αθλητικών χώρων σε άλλα μέρη(δρόμους, λιμάνια, πλατείες)έχει τη σημασία της και συμβάλει στην πρόοδο του αθλητικού ιδεώδους, το οποίο είναι απαραίτητο στη σημερινή κοινωνία. Ως Δήμος Σάμης πάντα προωθούμε τέτοιες δραστηριότητες και το ίδιο σκοπεύουμε να κάνουμε στο μέλλον".

Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την Κεντρική εκδήλωση, που θα γίνει στο Κλειστό Γυμναστήριο "Αντώνης Τρίτσης" στο Αργοστόλι την Κυριακή στις έξι το απόγευμα. Θα συμμετάσχουν συνολικά 25 ομάδες.

Νίκος Γιαννόπουλος 




00 inkefalonia general ad 300X250