Νικόλας Βαλλιανάτος: ‘’Άλλο οι πολιτικές κόντρες και άλλο το bullying που ασκείται εναντίον μου από τον Νίκο Ανουσάκη’’ (Inkefalonia 89,2)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024 13:31

Νικόλας Βαλλιανάτος: ‘’Άλλο οι πολιτικές κόντρες και άλλο το bullying που ασκείται εναντίον μου από τον Νίκο Ανουσάκη’’ (Inkefalonia 89,2)

Συνέντευξη στον Inkefalonia Radio 89,2 

Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 89,2 με τους δημοσιογράφους Γιώργο Χαλαβαζή και Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλας Βαλλιανάτος για τα διαμειφθέντα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 22 Απριλίου από τον Νίκο Ανουσάκη, τον επικεφαλής της παράταξης της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Ο κ Βαλλιανάτος αναφερόμενος στην 8ετή πείρα του ως πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κεφαλονιάς και του Δημοτικού Συμβουλίου Αργοστολίου κατά την προηγούμενη 4ετία και ενεργός στην ίδια θέση σήμερα, δήλωσε: « Έχω μάθει να αντιμετωπίζω τέτοιες καταστάσεις , όχι όμως σ αυτό τον βαθμό, γιατί οι πολιτικές κόντρες που είχα κατά καιρούς με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις συμβούλους είναι κατανοητές. Εδώ όμως ασκείται bullying εναντίον μου. Θα πρέπει να καταλάβει ο κ Ανουσάκης -ο οποίος για τρίτη φορά δημιουργεί επεισόδια στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο οποίος κατά την ψήφιση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε τον λόγω εν μέσω ψηφοφορίας του, τον πήρε και δήλωσε ότι τον καταψηφίζει και δεν δέχεται χειραγώγηση του λόγου του- ότι είμαι υποχρεωμένος να τηρώ μία διαδικασία και δεν μπορεί ο καθένας να παίρνει αυθαίρετα τον λόγο. Δεν μπορεί να βάλλει εναντίον συναδέλφων, επαγγελματιών και υπαλλήλων του Δήμου μας- τους πέρασε όλους γενεές δεκατέσσερις .Έλεγε ότι ο Δήμαρχος πάει να κλείσει μαγαζιά( συζήτηση για κοινόχρηστους χώρους) για εργαζόμενο γιατί παρευρισκόταν κλπ. Είναι απρέπεια να πιάνεις επαγγέλματα και οικογένειες , με αποκάλεσε αγράμματο, ότι είμαι γελοίος, γράψε το όνομα σου για να δούμε αν το γράφεις σωστά. Μπορεί να λέει ότι θέλει, εξάλλου δεν περιμένω τον κ Ανουσάκη να μου δώσει επιβράβευση, αλλά θα τον συμβούλευα να ηρεμήσει λίγο, γιατί οι εκλογές τελειώσανε και οι επόμενες είναι το 2028. Ο κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει 7 λεπτά πρωτολογία και 3 δευτερολογία και εγώ τους αφήνω χρόνο παραπάνω , αλλά δεν μπορώ να δεχτώ και την διάλυση του Δημοτικού Συμβουλίου. Την προηγούμενη φορά διάλυσε το συμβούλιο και το δήλωσε ότι θα το κάνει εάν δεν γινόταν αυτό που ήθελε. Σε ένα συμβούλιο λογοδοσίας, που δεν επέτρεπε να μπεί θέμα εκτός ημερησίας διάταξης και ενώ θα μπορούσα να καλέσω την αστυνομία και να πάει κατηγορούμενος, δεν το έπραξα. Θα μπορούσα κάλλιστα να κάνω και άλλες ενέργειες , όμως ήρθε και με βρήκε και δεν τις έκανα, με την υπόσχεση ότι δεν θα ξαναδημιουργήσει πρόβλημα. Δεν μπορείς να βγαίνεις και να καθυβρίζεις τον πρόσφατα εκλεγμένο Δήμαρχο και να λες σε συμβούλους ότι είναι κατηγορούμενοι στα δικαστήρια, δεν έχεις δικαίωμα. Θα πρέπει κάποια στιγμή τα πράγματα να μπούν στην θέση τους και έχει και η αντιπολίτευση την ευθύνη να τον επαναφέρει στην τάξη. Είμαι αποφασισμένος και το δήλωσα και χρόνο να δίνω και θέματα να εισάγω προς συζήτηση που είναι σοβαρά και να γίνεται συζήτηση, αλλά δεν θα ανεχθώ πλέον καμία διακοπή με τσαμπουκά. Θα αποβάλλεται από την αίθουσα όποιος προσπαθεί να διαλύσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Κατά δήλωση του πάντα «εγώ θα το διαλύσω», ο κ Ανουσάκης την προηγούμενη φορά το διάλυσε. Αν ξανασυμβεί αυτό, θα φωνάξω τις αρχές και το έκανα γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Για το ότι κάποιοι εναποθέτουν ευθύνες στην Δημοτική Αρχή ότι το 1ο συμβούλιο λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής η ίδια τεχνηέντως το διέκοψε, απάντησε: «Ο νόμος ορίζει ότι στην λογοδοσία δεν μπαίνει άλλο θέμα και δεν μπορεί κανένας πολίτης η Δημοτικός Σύμβουλος να βάλει θέμα . ο κ Ανουσάκης ήθελε να συζητήσουμε το θέμα που ήθελε και δήλωσε ότι εάν δεν γίνει αυτό , εγώ θα διαλύσω το συμβούλιο και το διέλυσε. Το διέκοψα με ευθύνη δική μου για να μην δημιουργηθεί μία κατάσταση που εν τη ήθελα. Πέραν από τα πρακτικά, υπάρχουν και βίντεο που έχουν καταγράψει τα πάντα».

Ο κ Βαλλιανάτος εξιστόρησε στην συνέχεια τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Απριλίου με τον κ Ανουσάκη να παρεκτρέπεται και να βάλλει εναντίον του Δημάρχου, του Προέδρου, συμβούλων, επαγγελματιών και τέλος να αποχωρεί γελώντας. Το συμβούλιο βέβαια εξελίχθηκε ως το τέλος.

Τόνισε επίσης ότι και οι 24 Δημοτικοί Σύμβουλοι λειτουργούν σε λογικά πλαίσια σεβόμενοι τους κανονισμούς και μόνο ο κ Ανουσάκης επιχειρεί να επιβάλλει αυτά που θέλει με τσαμπουκά σημείωσε δε: « Κανονικά θα έπρεπε εκείνη την στιγμή να διακόψω το συμβούλιο και να θέσω θέμα καταδίκης του bulling που επιχείρησε ο κ. Ανουσάκης στο πρόσωπο μου. Τον καλώ και δημόσια να σταματήσει αυτό που κάνει, γιατί δεν θα περάσει ούτε αυτουνού, ούτε σε κανέναν».

Στο σημείο αυτό επικοινώνησε ο κ Ανουσάκης ζητώντας να παρέμβει, κάτι που έγινε δεκτό από την πλευρά του κ Βαλλιανάτου. Ο κ Ανουσάκης παίρνοντας τον λόγο χαρακτήρισε μετρ της προπαγάνδας τον κ. Βαλλιανάτο και σημείωσε ότι η στάση του στο Δημοτικό Συμβούλιο της 22ας Απριλίου τον τιμά απόλυτα , γιατί είναι ίσως ο μοναδικός που κρατάει τον τόνο της πραγματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου.

Για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νικόλα Βαλλιανάτο, αναφέρθηκε και πάλι απαξιωτικά, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει όπως ο ίδιος κρίνει.

Επιστρέφοντας ο κ. Βαλλιανάτος επανέλαβε ότι ο κ Ανουσάκης τον επισκέφθηκε μετά την διακοπή του Συμβουλίου Λογοδοσίας για να μην κάνει περαιτέρω κινήσεις και σημείωσε: « Ως προς τις γνώσεις μου σε σχέση με τις δικές του, αυτό έχει σχέση με το πώς ο καθένας το εκλαμβάνει. Ως Πρόεδρος τον καλώ ειλικρινά να ηρεμήσει και να αντιμετωπίζει πολιτικά τα πράγματα και να μην μπλέκει επαγγέλματα και οικογένειες. Είναι γεγονός ότι «ου γαρ οίδασι τι ποιούσι», θα πρέπει να ηρεμήσει, οι εκλογές τελειώσανε, θα είναι δημοτικός σύμβουλος για 5 χρόνια και μακάρι στις επόμενες εκλογές να βγεί Δήμαρχος μια που κατέχει και πτυχίο του Χάρβαρντ και έχει ανώτερες γνώσεις από τις δικές μου . Τον συμβουλεύω να είναι ποιο ήρεμος με όλους τους συναδέλφους αμφιβάλλω αν θυμάται τι είπε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, τον συγχωρώ, θα συνεχίσω να είμαι αντικειμενικός μαζί του, αρκεί να σέβεται κάποια πράγματα».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.

{https://soundcloud.com/user-46829938/inkefalonia-89-2-150204486?si=2e901fb73efc4382afa6646d2e82cd33&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing}




00 inkefalonia general ad 300X250