Πεντανόστιμοι κολοκυθοανθοί στον φούρνο γεμιστοί με ρύζι από την Σία Λαδά!
Τα λουλούδια των κολοκυθιών φυσικά και δεν τα πετάμε, είναι ενας φανταστικός μεζές για τον μπουφέ αλλά και για κυρίως πιάτο, ένα από τα ποιο νόστιμα καλοκαιρινά φαγητά!!!
Υλικά :
25 κολοκυθοανθούς
2 ξερά κρεμμύδια, 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κολοκυθάκια τριμμένα, 2 ντομάτες τριμμένες
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Ψιλοκομμένο μαϊντανό, βασιλικό , δυόσμο
2 καρότα τριμμένα, ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
Ξύσμα ενός λεμονιού
Εκτέλεση :
Πλένουμε πολύ καλά και προσεχτικά τα λουλούδια να μην σχιστούν, και
αφαιρούμε από το εσωτερικό τους , τον κίτρινο στήμονα.
Στην συνέχεια σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, και προσθέτουμε
τα τριμμένα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, αλατοπίπερο, και το ρύζι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 με 10 λεπτά
προσθέτουμε λίγο νεράκι η κρασί αν θέλουμε.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και τέλος προσθέτουμε τα μυρωδικά μαϊντανό
βασιλικό δυόσμο ψιλοκομμένα και το ξύσμα λεμονιού, Αφήνουμε την γέμιση
να κρυώσει λίγο. Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς και τους κλείνουμε,
τους ακουμπάμε τον έναν δίπλα στον άλλον, προσθέτουμε λίγο νεράκι
ελαιόλαδο και τριμμένη ντομάτα, σκεπαζουμε το ταψί μας με αλουμινόχαρτο
η χρησιμοποιούμε γάστρα, ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά
περίπου, και ξεσκεπάζουμε ψήνουμε άλλα δέκα λεπτά με τέταρτο ισα να ροδίσουν από πάνω.
Καλή απόλαυση!