ΕΔΑΚΙ: ''Η αντιπολίτευση με τα σκουπίδια βλάπτει τον τόπο και όχι την ΕΔΑΚΙ''

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2024 09:24

ΕΔΑΚΙ: ''Η αντιπολίτευση με τα σκουπίδια βλάπτει τον τόπο και όχι την ΕΔΑΚΙ''

ΕΔΑΚΙ ΟΤΑ 

Επανήλθε,  για μία ακόμη φορά, στη δημόσια σφαίρα συζήτησης η "αντιπολίτευση των σκουπιδιών". Το έργο είναι τόσες πολλές φορές παιγμένο που, πλέον, δεν προκαλεί παρά ελάχιστη ή ακόμη και μηδαμινή απήχηση στα μέσα που αναρτάται. Όλοι αντιλαμβάνονται, ότι αυτού του είδους η φθηνή αντιπολίτευση δε βλάπτει την ΕΔΑΚΙ, αλλά την εικόνα του τόπου. Για τους εμπνευστές της, όμως, δεν υπάρχει ενδιαφέρον για το αν τα νησιά μας δυσφημούνται, αλλά το μόνο που τους νοιάζει είναι τα δικά τους μικροπολιτικά συμφέροντα. 

Διότι αν υπήρχε ειλικρινές ενδιαφέρον, αυτό που θα έπρεπε να κάνουν θα ήταν η επικοινωνία με την ΕΔΑΚΙ και τότε θα διαπίστωναν την άμεση ανταπόκριση και προθυμία για την αποκατάσταση του προβλήματος. 

Η ΕΔΑΚΙ, παρά τις βλάβες που αντιμετωπίζει στα οχήματά της οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις σχετίζονται με την απόρριψη ακατάλληλων υλικών εντός των κοινών κάδων απορριμμάτων (σίδερα, ξύλα, μπετόν κ.α), παρά,  ακόμη, τις ασθένειες στο προσωπικό της και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων,  δίνει έναν τεράστιο αγώνα προκειμένου οι πόλεις,  τα χωριά και οι παραλίες μας να είναι κάθε πρωί καθαρές και ευπρεπισμένες. Γι' αυτό το λόγο θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εργαζόμενούς μας για την πολύτιμη προσφορά τους. Οι λίγες άσχημες εικόνες που κάποιοι εναγωνίως αναζητούν να προβάλλουν για ιδιοτελείς σκοπούς, είναι απλώς οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα που λέει ότι η Ιθάκη και η Κεφαλονιά είναι τα καθαρότερα νησιά. 

Στόχος μας είναι να αντιληφθούν όλοι οι πολίτες ότι οι δρόμοι, οι κοινόχρηστοι χώροι, το περιβάλλον, ακόμη και οι κάδοι είναι πράγματα κοινά που ανήκουν σε όλους μας. Θα πρέπει λοιπόν όλοι να τα διαχειριζόμαστε και να τα προσέχουμε με τον ίδιο τρόπο που φροντίζουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα. Γι' αυτό τα στελέχη της ΕΔΑΚΙ πραγματοποιούν συνεχείς ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία,  τις οποίες θα συνεχίσουν με αμείωτη προσπάθεια και τη νέα σχολική χρονιά, σε μια προσπάθεια να χτίσουμε μία συλλογική, οικολογική και υπεύθυνη νοοτροπία στις μικρές ηλικίες που είναι ακόμη εύπλαστες και δεκτικές. 

Η υπόθεση της καθαριότητας και της δημόσιας υγείας είναι μία υπόθεση που μας αφορά όλες και όλους. Τόσο εμείς,  οι μόνιμοι κάτοικοι, όσο και οι επισκέπτες μας, οφείλουμε όλοι να ενεργούμε υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και της υγιεινής διαβίωσης. 

Ο πρόεδρος της ΕΔΑΚΙ,

Γαβριελάτος Αργύριος




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250