Κουνέλι λεμονάτο με λαχανικά από τη Σία Λαδά!
Υλικά:
1 κουνέλι κομμένο σε μερίδες
Αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
½ ποτήρι λευκό κρασί
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 κ.σ μουστάρδα
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 σκελίδες σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
χυμό 2 λεμονιών
ρίγανη
Εκτέλεση:
Αφήνουμε το κουνέλι μέσα σε μαρινάδα από το βράδυ,( σε ξίδι 1 δαφνόφυλλο, 1 κρεμμύδι κομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο) το σουρώνουμε το σκουπίζουμε καλά και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο με το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Σβήνουμε με το χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε την ρίγανη την δάφνη το κρασί μουστάρδα και λίγο νεράκι στο τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αφήνουμε να σιγοβράσει, σερβίρουμε με λαχανικά της αρεσκείας
μας, με πατάτες τηγανιτές ρυζάκι η πουρέ.
Πεντανόστιμο φαγητό!
Καλή σας απόλαυση!
Ετικέτες:
Μοιράσου: