Δ. Μεσσάρης: ''Υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουριου η πρότασή μας για την ίδρυση Σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στις εγκαταστάσεις της ΒΕΣ''

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 25 Αυγούστου 2024 13:24

Δ. Μεσσάρης: ''Υπερψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ληξουριου η πρότασή μας για την ίδρυση Σχολής Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στις εγκαταστάσεις της ΒΕΣ''

Πάλλης Ξεκίνημα 

Με πρωτοβουλία του ''Πάλλης Ξεκίνημα'' εισήχθηκε ως θεμα στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβουλιο Ληξουριου η έναρξη διαδικασιών για την ίδρυση Σχολής Μηχανικων Εμπορικού Ναυτικού στις εγκαταστάσεις της ΒΕΣ.

Η πρότασή μας υπερψηφίστηκε και η διαδικασία ξεκινάει αμεσα!

Την εισήγηση μας την επισυνάπτουμε παρακάτω! Θελω να ευχαριστήσω τοσο οσους ειχαν το θάρρος να το ψηφίσουν άμεσα!

Αλλα και ολους οσους το ψήφισαν έμμεσα!

Σε αυτο το δύσκολο αλλα πολυ σημαντικό για το μελλον του τοπου μας εγχείρημα το μεγαλυτερο όπλο για να το πετύχουμε εισαστε ολοι εσεις οι πολίτες αυτού του τοπου, που θελουμε να σας εχουμε διπλα μας σε ολα τα επόμενα στάδια.

Περαν απο τους στενούς μου συνεργατες που εχουν προετοιμάσει αρκετά πράγματα για την θετικη έκβαση του θέματος θελω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τον φιλο Φωτη Χαλιωτη.

Με τιμη

Δημήτρης Μεσσαρης

Επικεφαλής Πάλλης Ξεκίνημα

Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληξουρίου

Θέμα : Λήψη απόφασης για την Δημιουργία Ακαδημίας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού στο χώρο της πρώην ΒΕΣ και σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής έναρξης και συντονισμού όλων των απαραίτητων ενεργειών.

Εισήγηση

Κατά την τελευταία συνεδρίαση λογοδοσίας προτάθηκε, από την παράταξή μας, να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να ιδρυθεί η συγκεκριμένη σχολή.

Η πρόταση μας έτυχε κοινής αποδοχής από όλες τις παρατάξεις και αποφασίσαμε να κατατεθεί και επίσημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Θεωρούμε ότι η ίδρυση μιας τέτοιας σχολής, πέραν από την σημαντική εκπαιδευτική της συνεισφορά στην Ελληνική Ναυτιλία, θα αποτελέσει μοχλό ευημερίας, τόσο σε πολιτιστικό και κοινωνικό επίπεδο όσο και σε οικονομικό.

Με την λήψη της παρούσας απόφασης θα ξεκινήσουν από πλευράς Δήμου και Δημοτικού Συμβουλίου μια σειρά από συντονισμένες ενέργειες, έτσι ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό η ίδρυσης της συγκεκριμένης Σχολής. Η σχολή θα υπάγεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας, θα παρέχει δωρεάν μόρφωση σε όλους τους ενδιαφερόμενους και θα στεγάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις της πρώην ΒΕΣ στο Ληξούρι.

Αιτιολογική έκθεση ίδρυσης.

Παρακάτω αναφέρουμε επιγραμματικά μερικούς από τους πιο σημαντικούς λόγους για τους οποίους θεωρούμε ότι η ίδρυση της συγκεκριμένης σχολής στον συγκεκριμένο προτεινόμενο χώρο είναι όχι μόνο εφικτή αλλά και επιβεβλημένη.

Η μεγάλη και διαχρονική ναυτική παράδοση του νησιού μας και ιδιαίτερα της περιοχής μας.

Η ύπαρξη εξαιρετικών κτιριακών εγκαταστάσεων σχεδιασμένες για να εξυπηρετήσουν εκπαιδευτικές ανάγκες.

Η ύπαρξη στο νησί μας Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού που αποφοιτούν Πλοίαρχοι.

Η ίδρυση, από την φετινή σχολική χρονιά στο ΕΠΑΛ Ληξουρίου, ειδικότητας  Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού, εξασφαλίζει στους μαθητές την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στον ίδιο φυσικό χώρο.

Θα μπορούσαμε, προφανώς, να απαριθμήσουμε αμέτρητους ακόμα λογούς για να ενισχύσουμε την ορθότητα και τα οφέλη που θα αποκομίσει ο τόπος μας από την υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης. Θεωρούμε όμως, ότι ο κάθε ένας από εμάς που συμμετέχει σε αυτό το συμβούλιο είναι σε θέση να αντιληφθεί πέραν από δογματισμούς και στερεότυπα την αναγκαιότητα και την δυναμική του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Θα κλείσουμε την εισήγησή μας με δύο αναφορές. Η πρώτη αφορά δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής που έκανε στις αρχές του έτους, την οποία και θα σας παραθέσουμε αυτούσια ….«Ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ναυτιλίας βασίζεται στον άνθρωπο και θα πρέπει να δώσουμε τις δυνατότητες να έχουμε Έλληνες ναυτικούς πολύ υψηλού επιπέδου για να κρατηθεί η Ναυτιλία εκεί που θέλουμε. Για τον σκοπό αυτό, σας ενημερώνω ότι το έτος 2024 θα ονομαστεί, Έτος Ναυτικής Εκπαίδευσης»…. Λόγια τα οποία θα περιμένουμε να γίνουν πράξη από πλευράς του, στηρίζοντας το αίτημα μας και συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επίτευξη του. Η δεύτερη αναφορά επικαλείται ένα απόφθεγμα του μεγάλου ιστορικού Ηροδότουμ η οποία και εκλύει διαχρονικά το νόημα της συγκεκριμένης πρότασης. «Έχουμε Γή και πατρίδα, όσο έχουμε πλοία και θάλασσα»

Με τιμή

Δημήτριος Μεσσάρης

Επικεφαλής της Παράταξη Πάλλης Ξεκίνημα




00 inkefalonia general ad 300X250