Γ. Καβαλλιεράτος: ''Παραλάβατε ένα δήμο που έγιναν τεράστιες προσπάθειες να σταθεί στα πόδια του και πολύ απλά τον διαλύσατε...''

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2024 09:15

Γ. Καβαλλιεράτος: ''Παραλάβατε ένα δήμο που έγιναν τεράστιες προσπάθειες να σταθεί στα πόδια του και πολύ απλά τον διαλύσατε...''

Παράταξη ''Ανοιχτοί Ορίζοντες'' για τον Δήμο Σάμης 

Την Τετάρτη 11-09-2024 έγινε το πολυαναμενόμενο δημοτικό συμβούλιο που προκάλεσε η παράταξη μας με βασικό θέμα τα δύο πολύκροτα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας και δεν είναι άλλα

α) από το πρόστιμο 1.565.672,00 από την κτηματική υπηρεσία για παράνομη κατάληψη της παραλίας του Μύρτου και

β) την και σφράγιση και επιβολή προστίμου των εγκαταστάσεων (καντίνα – ξαπλώστρες) για μη έκδοση τουλάχιστον 144 αποδείξεων βάσει του πορίσματος των ελεγκτών της ΑΑΔΕ μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 30-8-2024 από την ενοικίαση ξαπλωστρών

Δυστυχώς για τα δυο αυτά ζητήματα που θα έπρεπε να μας απασχολήσουν εξαντλητικά και βασανιστικά, για άλλη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο γίναμε μάρτυρες της αλαζονείας, της αμετροέπειας και της έλλειψης Δημοκρατίας από την δημοτική αρχή και το προεδρείο.

Η προσπάθεια που έγινε με το να εφαρμοστεί για πρώτη φορά με αυστηρότητα ο κανονισμός του δημοτικού συμβούλιου είχε ένα και μοναδικό στόχο, να φιμωθεί η αντιπολίτευση και να μην αναδειχθεί η αλήθεια.

Στην αγωνιώδη προσπάθεια μας να προασπίσουμε τα συμφέροντα του δήμου και των πολιτών, συναντήσαμε μια λυσσαλέα προσπάθεια να φανούμε σαν οι κακοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης που επιβουλεύονται τον δήμο μας και χαίρονται για αυτή την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει.

Κύριοι της δημοτικής αρχής μας μπερδεύετε με άλλους, αν θέλετε να βρείτε ανθρώπους που μόνο προβλήματα έχουν δημιουργήσει στον δήμο μας αυτό το οκτάμηνο της δημοτικής μας θητείας κοιταχτείτε στον καθρέπτη, εμείς για μια ακόμα φορά σταθήκαμε και θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Κύριοι συνάδελφοι αγαπητοί συνδημότες δεν υπήρξαμε και δεν θα υπάρξουμε ποτέ κουκουλοφόροι, πάντα λειτουργήσαμε και θα λειτουργούμε στο φως, οχτώ μήνες τώρα ό,τι είχαμε να πούμε το είπαμε και το καταγγείλαμε δημόσια με παρρησία, το είπαμε στα δημοτικά συμβούλια και το ανακοινώσαμε με 15 δελτία τύπου, καταθέσαμε τις απόψεις μας πάντα με ονοματεπώνυμο, έτσι θα κινηθούμε και τώρα. Η λάσπη στον ανεμιστήρα δεν μπορεί να κολλήσει στο πρόσωπο μας, μαζέψτε λοιπόν τα ''παπαγαλάκια'' σας που διατείνονται όπου σταθούν και όπου βρεθούν ότι πίσω από όλα βρίσκεται η κακή αντιπολίτευση.

Έχουμε αποδείξει έμπρακτα ότι πάντα βάλαμε το συμφέρον του τόπου πάνω από όλα, αυτό κάνουμε και τώρα.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που σκόπιμα μας επιβάλατε, δώσαμε μάχη με στοιχεία και ντοκουμέντα να αναδείξουμε την αλήθεια που εσείς προσπαθείτε με κάθε τρόπο να κρύψετε, για να σας δείξουμε ότι είσαστε σε εντελώς λάθος δρόμο και γινόσαστε επικίνδυνοι για μια κοινωνία που σας εξέλεξε με την ελπίδα να δει καλύτερες μέρες.

Εμείς προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις από 8-Απριλιου -2024 με την κατάθεση οκτασέλιδης εισήγησης να σας βάλουμε σε μία λογική που θα έβγαζε τον Δήμο μας από όλες αυτές τις περιπέτειες.

Εσείς επιλέξατε να λειτουργήσετε αυτήν την εμβληματική παραλία της Κεφαλονιάς και της Ελλάδας γενικότερα σαν ένα συνοικιακό μπακάλικο με την μέθοδο του τού μπακαλοτεύτερου.

Σαν να μην έχετε καμία επίγνωση του διακυβεύματος τι δηλαδή πραγματικά διαχειρίζεστε κάνατε τα πάντα για οδηγήσετε την κατάσταση εδώ που την οδηγήσατε , και σας ρωτάμε : τυχαία; άδολα; είσαστε απλά άσχετοι και επικίνδυνοι; ή κρύβεται κάτι άλλο; Μας διαβεβαιώνατε και αρνιόσασταν να κάνετε συμβούλιο για τα τουριστικά αξιοθέατα γιατί δεν υπήρχε λόγος μια που θα λειτουργούσατε τα πάντα όπως και πέρυσι , σας ερωτώ γιατί δεν κάνατε έστω αυτό, τι σχέση έχει το πέρυσι με το φέτος, τρεις ταμιακές μηχανές πέρυσι ξεχωριστά καντίνα ξαπλώστρες , μια φέτος μαζί καντίνα ξαπλώστρες, λιγότερα έσοδα φέτος ( τριάντα χιλιάδες 30.000€ για Ιούλιο Αύγουστο) σε σχέση με πέρυσι με 50% αύξηση στις ξαπλώστρες.

Η συνολική οικονομική ζημιά του δήμου (πρόστιμο, και λιγότερα έσοδα) ξεπερνά τα δυο εκατομμύρια ευρώ, σας ρωτάμε ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο? Πολύ απλά οι πολίτες!!!

Άκριτα ρίξατε την τύχη του δήμου στα ζάρια και φέρατε ασσοδυο. Κύριοι είμαστε οι πιο καλόπιστοι άνθρωποι και σας πιστεύουμε, εσείς όμως νιώθετε ότι δεν έχει γίνει τίποτε ότι τα κάνατε όλα καλά? ότι όλα είναι προϊόν της φαντασίας κάποιων κακόβουλων; δηλαδή μας λέτε ότι το ΣΔΟΕ έκανε λάθος δεν κατάλαβε πόσο μπροστά φορολογικά είσαστε? Μήπως τελικά οι ελεγκτές δεν είχαν την εμπειρία να αντιληφθούν ότι ήταν τα πάντα νομιμότατα ;

Αν συνάδελφοι νιώθετε ότι τα πράγματα είναι έτσι να βγείτε δημόσια και να το πείτε να πείτε καθαρά ότι σας αδίκησαν ότι εμείς τα είχαμε όλα πένα και απλά ήρθαν κάποιοι άσχετοι και μας τιμώρησαν άδικα!!! Αν όμως νιώθετε κάτι άλλο, αυτό που νιώθει και η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας έχουμε και έχετε ιστορική ευθύνη να μην συγκαλύψουμε αυτή την κατάσταση, επιβάλλεται να την αναδείξουμε να δεχτείτε ότι κάνατε λάθος και να αποδώσετε τις ευθύνες εκεί που ανήκουν.

Μόνο έτσι μπορεί να ανακτήσετε την χαμένη σας αξιοπιστία, οτιδήποτε άλλο θα είναι καταστροφικό και θα σας ακολουθεί για όλη την υπόλοιπη ζωή σας. Ξέρεις δήμαρχε οι στοιχειώδεις κανόνες διοίκησης και ευθιξίας επιβάλλουν οι άνθρωποι που έστω και άδικα εμπλέκονται σε μία υπόθεση κακής οικονομικής διαχείρισης οι άμεσα εμπλεκόμενοι υπάλληλοι να καλούνται σε απολογία και οι αιρετοί να παραιτούνται , σε μας εδώ οι υπάλληλοι συνεχίζουν απρόσκοπτα το έργο τους, και οι αιρετοί απλά ''σφυρίζουν κλέφτικα''.

Οι επιλογές σας δεν αντέχουν κριτικής, μας πανικοβάλλουν, μας δημιουργούν την αίσθηση ότι προσπαθείτε να μας πείσετε ότι ο ήλιος βγαίνει από τη Δύση.

Παραλάβατε ένα δήμο που έγιναν τεράστιες προσπάθειες να σταθεί στα πόδια του και πολύ απλά τον διαλύσατε , δεν υφίσταται συνάδελφοι και αγαπητοί συμπολίτες δήμος Σάμης ,η εικόνα μας πλέον δεν πείθει , ζυγιστήκαμε και βρεθήκαμε ελλιποβαρείς, μικρότεροι των περιστάσεων.

Τώρα πλέον η ευθύνη είναι αποκλειστικά της δημοτικής αρχής, σάς καλώ και σας παρακαλώ να αναλογιστείτε σε τι κατάσταση έχουμε περιέλθει, πλέον η κοινωνία μας βλέπει και μας αντιμετωπίζει καχύποπτα, όσο και να προσπαθείτε να μας βάλετε στο κάδρο δεν θα το επιτύχετε, για μας δεν τέλειωσε τίποτε, δεν μας πείσατε, θα δώσουμε μάχη να κερδίσουμε την χαμένη μας αξιοπιστία και να είσαστε σίγουρη ότι θα το πετυχουμε, η αλήθεια θα λάμψει γιατί έτσι μόνο θα προστατεύουμε το δημοτικό συμβούλιο τους εργαζόμενους στον δήμο και την κοινωνία .

Για τους ‘’ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ΄΄

Ο επικεφαλής της παράταξης

Καβαλλιεράτος Γιώργος

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Σάμης

Υ/Γ 1: Για κάποιους ασθμαίνοντες συμπολίτες μας που οραματίζονται την μετατροπή του δημοτικού συμβουλίου σε ρινγκ και το πεδίο αντιπαράθεσης να βασιστεί σε καφενειακά κουτσομπολιά θέλουμε να τους δηλώσουμε ότι η στάση μας θα είναι στάση ευθύνης, εμείς δεν είμαστε εισαγγελείς, ελπίζουμε πως ζούμε σε μια πολιτεία που έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που θα δώσουν τις απαντήσεις που όλοι έχουμε ανάγκη.

Υ/Γ 2: Για μια ακόμα φορά πιαστήκαμε κοιμώμενοι, το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας της Σάμης έκλεισε και ο δήμαρχος απλώς εκφράζει την αγανάκτηση του. ''Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν'' Και στο κοντινό παρελθόν έγιναν προσπάθειες να κλείσει το υποκατάστημα, όμως οι έχοντες την ευθύνη αυτού του τόπου εκείνη την εποχή το απέτρεψαν.




16122257999808197650 2

 

 

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250