Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την παράταση των δηλώσεων κτηματολογίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024 15:27

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για την παράταση των δηλώσεων κτηματολογίου

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αργοστολίου στην 22η συνεδρίαση του την Δευτέρα 07 Οκτωβρίου 24     συζήτησε το θέμα που αφορά , την παράταση από την Πολιτεία της προθεσμίας για την περαίωση της διαδικασίας δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Εθνικό Κτηματολόγιο και της διόρθωσης των Εσφαλμένων Κτηματολογικών Εγγραφών και αποφάσισε τα παρακάτω :

 

  • Ζητάμε από την Κυβέρνηση να σεβαστεί το συνταγματικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας και να μην το καταργήσει στην περιοχή μας, δια της πλαγιάς οδού, χορηγώντας παράταση στην προθεσμία διόρθωσης των εσφαλμένων κτηματολογικών εγγραφών στο Δήμο Αργοστολίου, αλλά και των αρχικών δηλώσεων στις υπό κτηματογράφηση περιοχές, μέχρι την 31/12/2025.

 

  • Συγκροτεί Επιτροπή για την Παράταση στο Κτηματολόγιο Αργοστολίου -Ληξουρίου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αργοστολίου Θεόφιλο Μιχαλάτο και τον Δημοτικό Σύμβουλο Ιωάννη Λυκούδη, ώστε να μεταβεί στο  αρμόδιο Υπουργείο για την επίτευξη του ανωτέρω στόχου.

 

  • Καλεί το βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης κ. Παναγή Καππάτο να συμμετέχει στην ανωτέρω Επιτροπή, όπως και τον Δήμαρχο Ληξουρίου Γεώργιο  Κατσιβέλη, τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

 

 

 

                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

                                    ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΣ                                                 




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250