Ο Πρέσβης της Σερβίας κ. Νικόλα Νεντέλκοβιτς στο Δημαρχείο Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2024 14:21

Ο Πρέσβης της Σερβίας κ. Νικόλα Νεντέλκοβιτς στο Δημαρχείο Αργοστολίου

Δήμος Αργοστολίου 

Σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, ο Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Γιώργος Τσιλιμιδός και ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Σαμούρης, υποδέχθηκαν στο Δημαρχείο Αργοστολίου τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, κ. Νικόλα Νεντέλκοβιτς και τον Επίτιμο Πρέσβη της Σερβίας στην Κεφαλονιά, κ. Βίκτωρα Ρουχωτά.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ. Σταύρος Σπαθής, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γεράσιμος Τιμοθεάτος, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου κ. Μαρίνα Βεργωτή και ο Διευθυντής Προγραμματισμού κ. Σταύρος Κορκός-Κουρής.

Στην συζήτηση  που ακολούθησε, δόθηκε έμφαση στην Ελληνοσερβική φιλία και στις δυνατές σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των δύο λαών.

‘’Σας βλέπουμε πάντα με αγάπη’’ ήταν τα λόγια του κ. Τσιλιμιδού, ο οποίος τόνισε πως ‘’σήμερα στην συνάντηση συμμετέχουν και οι παραγωγικές τάξεις για ανταλλαγή απόψεων’’.

Οι δύο πλευρές, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που γίνονται για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Σερβία  προς την Κεφαλονιά, αλλά και τις δυνατότητες που υπάρχουν για ανάπτυξη των σχέσεων με το Σερβικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Νεντέλκοβιτς από την πλευρά του τόνισε πως ‘’Επισκέπτομαι το νησί σας για ένα λόγο, τον Βίκτωρα Ρουχωτά και ήθελα να τον στηρίξω στο μεγάλο έργο του για την σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών. Χαίρομαι που σήμερα βρίσκομαι μεταξύ καλών ανθρώπων’’.

Κλείνοντας, ο κ. Νεντέλκοβιτς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το Αργοστόλι λέγοντας πως: ‘’Μου θυμίζει την δική μου πόλη. Υπάρχει ησυχία και ομαλότητα. Όλα βαίνουν καλώς στο Αργοστόλι’’.

Στο τέλος της συνάντησης, έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και οι δύο πλευρές τόνισαν πως θα επιδιώξουν να συναντηθούν ξανά στο μέλλον.

Από το Γραφείο Δημάρχου

 DSC 0750DSC 0755DSC 0763DSC 0768DSC 0772DSC 0775DSC 0778




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250