Δήμος Αργοστολίου: Δωρεάν χορήγηση του Panic Button για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024 11:44

Δήμος Αργοστολίου: Δωρεάν χορήγηση του Panic Button για γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας

Δήμος Αργοστολίου - Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς

Πρόσφατα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 2922/23.05.2024) κρίθηκε αναγκαία η επέκταση της εφαρμογής Panic Button σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς το κουμπί πανικού μπορεί να καταστεί ένα σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Το Panic Button είναι μια  δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή που εγκαθίσταται στα κινητά τηλέφωνα, μέσω της οποίας οι γυναίκες, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, μπορούν να ειδοποιήσουν αθόρυβα την Ελληνική Αστυνομία σε περίπτωση που διατρέχουν οποιαδήποτε απειλή ή κίνδυνο της ζωής τους. Η εφαρμογή λειτουργεί ως σιωπηλός συναγερμός, καθώς ο θύτης δεν αντιλαμβάνεται την ειδοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας από το θύμα.

Χορηγείται δωρεάν από:

  • Τα Γραφεία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας των Υποδιευθύνσεων Αστυνομίας και των Αστυνομικών Τμημάτων όπου αυτά λειτουργούν και όπου αυτά δεν λειτουργούν από το σύνολο των Αστυνομικών Τμημάτων ανά την ελληνική επικράτεια.
  • Τις Υποδιευθύνσεις Ασφαλείας και τα Τμήματα Ασφαλείας ανά την ελληνική επικράτεια.
  • Τα 44 Συμβουλευτικά Κέντρα των δομών του Δικτύου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΓΓΙΑΔ) του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, χωρίς απαιτούμενες νομικές ενέργειες από την πλευρά των γυναικών.

Οποιαδήποτε γυναίκα είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, βιώνει φόβο ή/και απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα μπορεί να απευθυνθεί στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς, ώστε να ενημερωθεί ή και να λάβει δωρεάν την εφαρμογή Panic Button.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Κεφαλονιάς απευθύνεται σε ενήλικες γυναίκες:

  • που έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας (λεκτική - ψυχολογική, σωματική, σεξουαλική, οικονομική) στο οικογενειακό, στο επαγγελματικό ή ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον ή και οποιοδήποτε είδος έμφυλης βίας(π.χ. συζυγική/συντροφική, σεξουαλική παρενόχληση, διαδικτυακή βία, βιασμό κ.λπ.)
  • που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις (π.χ. άνεργες, μονογονείς, με αναπηρία, αιτούσες άσυλο, μετανάστριες κ.ά.)

και γενικότερα σε όλες τις γυναίκες που έχουν στερηθεί ή έχουν καταπατηθεί τα ατομικά τους δικαιώματα λόγω φύλου.

Παρέχει δωρεάν τις υπηρεσίες του (κοινωνική, ψυχολογική, εργασιακή και νομική στήριξη), οι οποίες καλύπτονται από το απόρρητο της συμβουλευτικής διαδικασίας.

 

Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Κεφαλονιάς:

Χαροκόπου 46, Αργοστόλι

(Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 - 16:00)

Τηλ.: 2671020022

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Η  ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΑ ΜΙΧΑΛΑΤΟΥ




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250