Λέρος: Σε έκτακτη ανάγκη το νησί λόγω λειψυδρίας

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 20:19

Λέρος: Σε έκτακτη ανάγκη το νησί λόγω λειψυδρίας

Στην Λέρο 

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης τέθηκε το νησί της Λέρου έπειτα από αίτημα του Δημάρχου Τιμόθεο Κωττάκη προκειμένου να τρέξουν οι διαδικασίες του κατεπείγοντος, μεταφερθεί νερό με υδροφόρα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού το συντομότερο δυνατό.

Η σχετική απόφαση από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου αναφέρει τα εξής: «Αποφασίζουμε την κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λέρου της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για την διαχείριση των συνεπειών που ενδέχεται να προκύψουν από την εκδήλωση φαινομένων λειψυδρίας στην παραπάνω περιοχή. Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσης και για έναν (1) μήνα, ήτοι έως και 25 Ιουλίου 2024. 

Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της παραπάνω κατάστασης Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας».

Σημειώνεται ότι ο δήμος Λέρου είναι ο δεύτερος δήμος που ζητά να μπει σε κατάσταση λειψυδρίας, εφόσον πριν από λίγες ημέρες το ίδιο αίτημα είχε γίνει και από τον δήμο Φαιστού που με επιστολή του στο Υπουργείο Εσωτερικών είχε δηλώσει προβλήματα άρδευσης και υδροδότησης περιοχών.

Πηγή: imerazante.gr 




00 inkefalonia general ad 300X250