Ο Τραμπ τιμωρεί το «ανυπάκουο» Χάρβαρντ - «Παγώνει» επιχορηγήσεις 2,2 δισ.

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Απριλίου 2025 09:33

Ο Τραμπ τιμωρεί το «ανυπάκουο» Χάρβαρντ - «Παγώνει» επιχορηγήσεις 2,2 δισ.

«Το πανεπιστήμιο δεν θα παραιτηθεί της ανεξαρτησίας του ή των συνταγματικών δικαιωμάτων του. Το Χάρβαρντ ή όποιο άλλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο δεν μπορούν να επιτρέψουν να πάρει τον έλεγχο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση»,.

Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι αποφάσισε το πάγωμα επιχορηγήσεων ύψους 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων προοριζόμενων για το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, από τα πλέον περίβλεπτα στον κόσμο, εξαιτίας της άρνησής του να δεχτεί τις απαιτήσεις της στο πλαίσιο του αγώνα της για την καταπολέμηση του «αντισημιτισμού».

«Η παρακώλυση της μαθησιακής διαδικασίας στις πανεπιστημιουπόλεις αυτά τα τελευταία χρόνια είναι απαράδεκτη. Η παρενόχληση εβραίων φοιτητών είναι αφόρητη (...) Η κοινή ειδική επιχειρησιακή ομάδα για τον αγώνα εναντίον του αντισημιτισμού ανακοινώνει το πάγωμα επιχορηγήσεων 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων αρκετών ετών», τόνισε σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ.

«Ενημερώσαμε την κυβέρνηση, μέσω του νομικού συμβούλου μας, ότι δεν θα αποδεχθούμε την πρότασή τους. Το πανεπιστήμιο δεν θα παραιτηθεί της ανεξαρτησίας του, ούτε των συνταγματικών δικαιωμάτων του», υπογράμμισε ο πρόεδρος του Χάρβαρντ.

«Το πανεπιστήμιο δεν θα παραιτηθεί της ανεξαρτησίας του ή των συνταγματικών δικαιωμάτων του. Το Χάρβαρντ ή όποιο άλλο ιδιωτικό πανεπιστήμιο δεν μπορούν να επιτρέψουν να πάρει τον έλεγχο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση», ξεκαθάρισε.

Μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ έχει βάλει στο στόχαστρο τα πανεπιστήμια και η κυβέρνησή του έχει αναστείλει ομοσπονδιακά κονδύλια εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων για την έρευνα σε εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα.

dnews.gr




336 X 280

00 inkefalonia general ad 300X250