Παραδοσιακά αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι από την Σία Λαδά!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Αυγούστου 2024 08:51

Παραδοσιακά αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι από την Σία Λαδά!

Υλικά :

1 φλιτζάνι τσαγιού πετιμέζι
1 φλιτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο
½ φλιτζάνι ζάχαρη, 800 γρ. κόκκινη φαρίνα
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
½ κ. γ μοσχοκάρυδο
1 ½ κ. γ σόδα
2 κ.γ κανέλα, ½ κ.γ γαρίφαλο
2 κ.σ τεντούρα η κονιάκ, 2 κ.σ κακάο
Σουσαμάκι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση :

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το λάδι και την ζάχαρη τα χτυπάμε για λίγο στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά τα υπόλοιπα υλικά μας, το πετιμέζι, το χυμό πορτοκαλιού, μοσχοκάρυδο, κανέλα, γαρίφαλο , κακάο την τεντούρα τον χυμό πορτοκαλιού μέσα στον οποίο έχουμε διαλύσει την σόδα, και τέλος το αλεύρι.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε πλέον με το χέρι, η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακιά και όχι σφιχτή μόνο τότε θα έχουμε αφράτα μουστοκούλουρα, προσοχή λοιπόν μη μας παραπέσει αλεύρι… Πλάθουμε τα κουλουράκια μας τα περνάμε από το σουσάμι και τα ψήνουμε στην λαμαρίνα σε λαδόκολλα στους 180 βαθμούς για ένα Εικοσάλεπτο.

σημ. ( Το πετιμέζι είναι το σιρόπι που προκύπτει από το βράσιμο του μούστου, δηλαδή του χυμού των σταφυλιών)
( τα κουλουράκια μας μπορούμε να τα φυλάξουμε σε τάπερ η η κάποιο άλλο δοχείο αεροστεγώς έτσι διατηρούνται πολλές μέρες.

Καλή επιτυχία! Καλή απόλαυση!

7c97cc21258fd1551557985d8ed03e1d XL241108431 2762461097378677 7788939928280758539 n

         




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250