Παραδοσιακή σούπα ρεβίθια λεμονάτα από την Σία Λαδά
Υλικά :
200 γραμμ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι
Αλάτι, πιπέρι
σέλινο
2 καρότα, δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
1 λεμόνι
2κ.γ κορν φλάουρ
1 κύβο λαχανικών
Εκτέλεση :
Μουλιάζουμε από βραδύς στο νερό τα ρεβίθια. Tην επόμενη βράζουμε τα ρεβίθια, να πάρουν μια δυο βράσεις, σουρώνομε και συμπληρώνουμε ζεστό νερό , προσθέτουμε τα ρεβίθια που είχαμε σουρώσει, ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι, το σέλινο, τα καρότα σε ροδέλες, το δεντρολίβανο, τον κύβο λαχανικών και το κρεμμύδι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε τα βράσουν καλά τα ρεβίθια μας, αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό, πάντα ζεστό. Αφού έχουν βράσει καλά τα ρεβίθια, προσθέτουμε στο φαγητό μας τον χυμό του λεμονιού στον οποίο έχουμε διαλύσει το κορν φλάουρ. Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Το φαγητό μας έχει μια υπέροχη λεμονένια χυλωμένη υφή.
Καλή απόλαυση!