Λαμπροκουλούρα αφράτη και μυρωδάτη από την Σία Λαδά

Η λαμπροκουλούρα, το ψωμί της Λαμπρής! Εύκολο και μυρωδάτο για το πασχαλινό μας Τραπέζι.
Παραδοσιακά το κόβουμε την βραδιά της Ανάστασης και το απολαμβάνουμε με την παραδοσιακή μας μαγειρίτσα!
Υλικά :
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
2 φακελάκια ξηρή μαγιά η 50 γραμμ. νωπή
½ κούπα χλιαρό νερό
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 κ.σ ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι
1/3 της κούπας ελαιόλαδο
1 κ.γ κοφτό μαχλέπι και μισό κ.γ μαστίχα
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε το προζύμι μας, διαλύοντας την μαγιά στο χλιαρό νερό προσθέτουμε 1 κ.γ ζάχαρη και 10 κ.σ αλεύρι, μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό. Τον αφήνουμε σκεπασμένο για 30 λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι το αλάτι, μαχλέπι και μαστιχα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λάδι το γάλα και το μείγμα της μαγιάς ζυμώνουμε μέχρι να εχουμε μια ελαστική ζύμη, αν χρειαστεί νερακι συμπληρώνουμε σιγά σιγά. Σκεπάζουμε την ζύμη μας σε ζεστό μέρος εως ότου διπλασιαστεί σε ογκο για περίπου 1 με 2 ώρες. Στη συνέχεια τοποθετούμε το ζυμάρι μας στο ταψί αφού έχουμε απλώσει λαδόκολλα, σκεπάζουμε ξανά και αφήνουμε να φουσκώσει.
Τέλος αλείφουμε την επιφάνεια με γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 με 50 λεπτά.
Καλό Πάσχα με υγεία! Καλή απόλαυση!