Πράσινη σαλάτα με μήλα & τυρί
Food styling: Μάκης Γεωργιάδης Προετοιμασία: 15΄
Κόστος: € 1,30 η μερίδα
Υλικά για 4 άτομα
2 κ.σ. μαύρες σταφίδες, μουλιασμένες σε μπράντι ή τσίπουρο (2-3 κ.σ.) • ½ κόκκινο μήλο, σε κυβάκια • 1 ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (από τις έτοιμες) • 1-2 κλωνάρια σέλερι, χωρίς τα φύλλα • 2 κ.σ. καρυδόψιχα, χοντροσπασμένη • ώριμο τυρί, όπως αρσενικό Νάξου ή βολάκι Τήνου, σε φλοίδες • αλάτι
Για τη βινεγκρέτ: 2 κ.σ. χυμό λεμονιού • 1 κ.σ. χυμό ροδιού ή μουστάρδα Dijon • 1 κ.σ. νερό • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού, ψιλοκομμένα • 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σουρώνουμε τις σταφίδες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας καλά, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και από πάνω βάζουμε τις φλοίδες τυριού.
Βινεγκρέτ: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αν πήξει πολύ, προσθέτουμε κι άλλο νερό.