Βάλε τη σοκολατόπιτα στο τηγάνι
Είναι πιο γρήγορο, έυκολο και εξίσου νόστιμο να βάζεις αυτό το σοκολατένιο γλυκό στο τηγάνι.
Μοιάζει λίγο με σουφλέ, αλλά και με pancake. Αγαπάει την άχνη ζάχαρη, την πραλίνα, τους ξηρούς καρπούς και τη σαντιγύ. Τρώγεται ζεστό (έως και τσουρουφλιστό) αλλά και κρύο την επόμενη μέρα. Είναι το πιο εύκολο σοκολατογλυκό και φτιάχνεται τόσο γρήγορα που θα γίνει εμμονή!
Η συταγή απλή: Όλα τα υλικά σε ένα μίξερ, χτύπημα για 3 λεπτά, στη συνέχεια στο τηγάνι, στον φούρνο και Voila! Έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά! Στην αρχή βγαίνει από τον φούρνο σαν αφράτο σουφλέ και όσο κρυώνει, πέφτει και γίνεται σαν ένα πολύ αφράτο pancake.
Οι χρήσεις του πολλές. Μπορείτε να το γεμίσετε με πραλίνα και τριμμένο μπισκότο και να το κάνετε ρολό ή να το πασπαλίσετε απλά με άχνη ζάχαρη και να το βουτήξετε στον καφέ σας. Εγώ το έβαλα στην λίστα με τα γρήγορα γλυκά όταν έχω απρόσμενες επισκέψεις αλλά και μεταμεσονύχτιες λιγούρες!
Μερίδες: 4-6, Χρόνος Προετοιμασίας: 5′, Χρόνος Ψησίματος: 20′
Υλικά
3/4 κούπας γάλα φρέσκο
1/2 κούπα κακάο
3 αυγά
1/3 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
3-4 σταγόνες βανίλια
1/4 κούπας ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό
Άχνη Ζάχαρη για το πασπάλισμα
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (προσοχή να μην έχει πλατικά μέρη, όπως το χερούλι).
2. Σε ένα μίξερ χτυπάμε καλά τα υπόλοιπα υλικά για 2-3 λεπτά.
3. Μεταφέρουμε το μείγμα στο τηγάνι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC.
4. Ψήνουμε για 20-23 λεπτά και βγάζουμε από τον φούρνο.
5. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς (εδώ θα ξεφουσκώσει) και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.