Φιλέτο κοτόπουλο πανέ με σάλτσα ντομάτας και τυρί
Πλούσια και έντονη γεύση Υλικά για 2-4 άτομα Για τα κοτόπουλα πανέ 4 φιλέτα κοτόπουλο2 αυγά1 πακέτο φρυγανιά τριμμένηλίγο αλεύρι για το πανάρισμα2 κουταλιές της σούπας μουστάρδααλάτιπιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας
600 γραμμάρια ντομάτα
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι μαϊντανό
λίγο βασιλικό
50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
80 ml ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
παρμεζάνα
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα ντομάτας
Αποφλοιώνουμε τη ντομάτα και την τρίβουμε. Λιώνουμε τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Για τα κοτόπουλα πανέ
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα περνάμε από τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει και έχουμε προσθέσει τη μουστάρδα. Στη συνέχεια, τα περνάμε από το αλεύρι και τέλος τη φρυγανιά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά και τα κρατάμε στην άκρη.
Στη συνέχεια, τοποθετούμε τη μισή ποσότητα σάλτσας ντομάτας στον πάτο του ταψιού, βάζουμε από πάνω τα 4 κοτόπουλα, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις για 35 λεπτά.
sidagi.gr