Πατάτες baby με σπανάκι και κάπαρη
Από τον Άκη Πετρετζίκη.
Συστατικά
- 500 γρ. πατάτες baby
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο χωρισμένο (1+1)
- 100 γρ. σπανάκι
- 2 κ.σ. κάπαρη, πλυμένη καλά και στραγγισμένη
- ξύσμα και χυμό από ½ λεμόνι
- 150 γρ. φέτα
- 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη, μόνο τα φύλλα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με κρύο, αλατισμένο νερό, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας και περιμένουμε να έρθει το νερό σε βρασμό.
- Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τις πατάτες για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να διατηρούν το σχήμα τους. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με 1 κ.σ. βούτυρο, σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις αρχίσει να αφρίζει το βούτυρο, προσθέτουμε τις πατάτες με την κομμένη πλευρα προς τα κάτω και τις αφήνουμε έτσι για 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Δεν τις γυρίζουμε.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το σπανάκι, την κάπαρη, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Για το σερβίρισμα θρυμματίζουμε από πάνω τη φέτα με τα χέρια μας και ρίχνουμε τη φρέσκια ρίγανη.
Μοιράσου: