Σπανάκι με τυρί και μέλι!
Συνταγή από τον Έκτορα Μποτρίνι
Υλικά για 4 άτομα
- 2 φρέσκα κεφαλάκια κατσικίσιο τυρί των 300 γρ.
- 250 γρ. βλαστάρια σπανάκι
- ½ λεμόνι
- 2 κ.γ. ξύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5 κ.γ. μέλι
- Λίγο βούτυρο
- Λίγο σκόρδο
- Λίγο μαϊντανό
- Σέλινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι. Το κόβουμε και το σοτάρουμε σε βούτυρο με λίγο σκόρδο, μαϊντανό και σέλινο.
- Σε μία σαλατιέρα ανακατεύουμε το χυμό μισού λεμονιού με το ξίδι και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε λάδι και πιπέρι.
- Βουτάμε το σπανάκι γρήγορα σε αυτή τη σάλτσα και το σερβίρουμε στα πιάτα. Κόβουμε το κατσικίσιο τυρί σε φέτες και το βάζουμε επάνω στο σπανάκι.
- Σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά ζεσταίνουμε το μέλι και το ρίχνουμε ζεστό επάνω στο τυρί. Αρωματίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Μοιράσου: