Κουνουπίδι γιαχνί
Απολαύστε το κοκκινιστό κουνουπίδι γιαχνί με ρύζι ή μόνο του για ένα πιο ελαφρύ γεύμα
Υλικά Συνταγής
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1½ κιλό κουνουπίδι
- 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα
- 1 καρότο τριμμένο
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 400 γραμ. ντοματάκια
- 1 φύλλο δάφνη
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
Για το κοκκινιστό κουνουπίδι γιαχνί, καθαρίζουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Το αφήνουμε να σταθεί σε λεκάνη με νερό και 1/4 φλ. ξίδι για 10΄. Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε.
Σε πλασοτέ κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ώσπου να γυαλίσει και να γίνει διάφανο (για 5΄-6΄). Προσθέτουμε την πατάτα, το καρότο, τη δάφνη και σοτάρουμε για 2΄-3΄ επιπλέον. Τέλος, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα ντοματάκια. Αλατοπιπερώνουμε το γιαχνί, ρίχνουμε μία πρέζα ζάχαρη και κλείνουμε την κατσαρόλα.
Σιγοβράζουμε το γιαχνί για 20΄ ώσπου να μελώσει η σάλτσα και να μαλακώσει η πατάτα. Το φαγητό τρώγεται σκέτο σαν ελαφρύ γεύμα με φέτα και τραγανό ψωμί ή σερβίρεται πολύ ωραία με ρύζι.
www.argiro.gr