Πασχαλινά αυγά βαμμένα με κόκκινο λάχανο από τον Άκη Πετρετζίκη

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 13:09

Πασχαλινά αυγά βαμμένα με κόκκινο λάχανο από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή

Συστατικά

  • 20 λευκά αυγά σε θερμοκρασία δωματιού
  • ½ κόκκινο λάχανο
  • 100 γρ. ξίδι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Δίνουν ένα ωραίο γαλάζιο-μωβ χρώμα στα αυγά μας!

  • Ξεπλένουμε καλά το λάχανο και χωρίζουμε τα φύλλα του.
  • Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα νερό σε θερμοκρασία δωματίου, το λάχανο, το ξίδι και σε μια στρώση τα αυγά μας.
  • Φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Βάζουμε στο ψυγείο μαζί με την κατσαρόλα για ένα βράδυ.
  • Την επόμενη μέρα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, ξεπλένουμε ελαφρά και με ένα πινέλο γυαλίζουμε με λίγο λάδι πάνω σε ένα πανάκι.

akispetretzikis.com




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250