Πασχαλινά αυγά βαμμένα με κόκκινο λάχανο από τον Άκη Πετρετζίκη

Συνταγή
Συστατικά
- 20 λευκά αυγά σε θερμοκρασία δωματιού
- ½ κόκκινο λάχανο
- 100 γρ. ξίδι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Δίνουν ένα ωραίο γαλάζιο-μωβ χρώμα στα αυγά μας!
- Ξεπλένουμε καλά το λάχανο και χωρίζουμε τα φύλλα του.
- Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα νερό σε θερμοκρασία δωματίου, το λάχανο, το ξίδι και σε μια στρώση τα αυγά μας.
- Φέρνουμε σιγά σιγά σε βρασμό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο νερό, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Βάζουμε στο ψυγείο μαζί με την κατσαρόλα για ένα βράδυ.
- Την επόμενη μέρα αφαιρούμε από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, ξεπλένουμε ελαφρά και με ένα πινέλο γυαλίζουμε με λίγο λάδι πάνω σε ένα πανάκι.
akispetretzikis.com
Μοιράσου: