Παραδοσιακά γεμιστά με ρύζι από την Σία Λαδά!
Συνταγή
Υλικά:
4 ώριμες ντομάτες
3 μελιτζάνες
4 πιπεριές
3 κολοκύθια
6-7 πατάτες, φρυγανιά, κεφαλοτύρι, φέτα
Για την γέμιση:
14 κ.σ ρυζάκι καρολίνα η μπασμάτι
Αλατοπίπερο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
ρίγανη
3-4 σκελίδες σκόρδο
δυόσμο
μαϊντανό σάψυχο ( μαντζουράνα)
Βασιλικό
κανελίτσα
λίγη ζάχαρη
1 κ.σ ντοματοπολτό
Την ψίχα των λαχανικών πολτοποιημένη
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα λαχανικά μας, και τα ανοίγουμε, κόβουμε μια φέτα από Πάνω και αφαιρούμε την ψίχα τους την οποία αλέθουμε στο μπλέντερ. Τοποθετούμε τις ντομάτες τις μελιτζάνες τις πιπεριές και τα κολοκύθια στο Ταψί μας, τα πασπαλίζουμε με την φρυγανιά μας και λίγη ζάχαρη, αφήνουμε Και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο στο λάδι, στην Συνέχεια προσθέτουμε την ψίχα από τα λαχανικά πολτοποιημένα , Αλατοπίπερο, κανελίτσα , ντοματοπολτό, λίγη ζάχαρη, λίγο νεράκι Αφήνουμε να σιγοβράσουν γύρω στα 10 λεπτάκια, μετά προσθέτουμε τα Ψιλοκομμένα αρωματικά τον δυόσμο βασιλικό σαψυχο (μαντζουράνα) Μαϊντανό και ρίγανη, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι Η γέμιση μας πρέπει να είναι ζουμερή , γεμίζουμε τα λαχανικά , αν θέλουμε Στην γέμιση προσθέτουμε τυράκι φέτα και κεφαλοτύρι τριμμένο. (εγώ βάζω Και τα δύο για ποιο ιδιαίτερη γεύση…) Τα σκεπάζουμε με τα καπάκια τους, έχουμε καθαρίσει τις πατάτες τις Έχουμε αλατοπιπερώσει με λαδάκι και ρίγανη και τις τοποθετούμε ανάμεσα Στα γεμιστά μας, περιχύνουμε το φαγητό μας με ελαιόλαδο φρυγανιά Ζάχαρη και κεφαλοτύρι τριμμένο, ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 1 ½ Περίπου ωρα. Το απόλυτο λαδερό φαγητό του καλοκαιριού…. Και όχι μόνο βέβαια…. Για την τέλεια νοστιμιά στα γεμιστά είναι η πλούσια γέμιση σε λαχανικά Και βότανα!
Καλή σας απόλαυση!