Παραδοσιακή χωριάτικη πίτσα λαχανικών με φέτα Κεφαλονιάς απο την Σία Λαδά!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ :
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτήρι νερό χλιαρό
400 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά,
1 κ.γ αλάτι
3 κ.σ λάδι, 2 κ.γ ρίγανη, 1 κ.γ ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ :
Κέτσαπ, 2 ντομάτες σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά, 1 πράσινη πιπεριά, 1 πορτοκαλί πιπεριά
300 γρ. φέτα Κεφαλονιάς, μερικές ελίτσες
1 κρεμμύδι σε ροδέλες, ρίγανη
( Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μανιτάρια )
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Ετοιμάζουμε την ζύμη μας, διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας, το αλάτι, ζάχαρη, την ρίγανη, το λάδι
Και λίγο λίγο το αλεύρι ζυμώνουμε ώστε να έχουμε ένα φίνο μαλακό
Ζυμαράκι.
Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ωρίτσα περίπου και να φουσκώσει,
Στην συνέχεια το απλώνουμε στο ταψί μας το οποίο έχουμε περάσει με
Λίγο λαδάκι, απλώνουμε στην επιφάνεια της ζύμης μας την κέτσαπ και
Τοποθετούμε σε στρώσεις τα υπόλοιπα υλικά μας. Τις πιπεριές σε ροδέλες
Τις ελιές σε μικρά κομμάτια, το κρεμμύδι σε ροδέλες και τελευταία την
Ντομάτα και την φέτα , προσθέτουμε από πάνω και λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε την πίτσα μας, στους 220 βαθμούς για 20’ – 25’
Είναι μια αγαπημένη παραδοσιακή πίτσα που πραγματικά απογειώνει την Γεύση της η καταπληκτική φέτα Κεφαλονιάς!
Καλή απόλαυση!