Λαχταριστά μπισκότα με γλάσο λεμονιού από την Σία Λαδά
Υλικά :
700 γραμμ. Αλεύρι γ.ο.χ
2 αυγά, 3 κ.σ μπεικιν πάουντερ
150 γραμμ. Αραβοσιτέλαιο
200 γραμμ. Ζάχαρη, 2 βανίλιες
Ξύσμα ενός λεμονιού
200 γραμμ. Γιαούρτι
Για το γλάσο :
2 κούπες ζάχαρη άχνη
8 κ.σ χυμό λεμονιού
Ξύσμα 2 λεμονιών , καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα, 1 κρόκο για το άλειμμα
Εκτέλεση :
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη, τα αυγά, βανίλιες τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε το γιαούρτι και τέλος το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ.
Πλάθουμε την ζύμη μας σε ρολό και τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για δυο ωρίτσες.
Στην συνέχεια κόβουμε σε φέτες , και τοποθετούμε στο ταψί μας πανω σε λαδόκολλα , τα περνάμε με κρόκο τον οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο νερό ψήνουμε στους 170 βαθμούς σε αντιστάσεις η 190 βαθμούς στον αέρα για
20 λεπτά . αφού κρυώσουν τα μπισκότα μας τα γλασάρουμε με το υπέροχο γλάσο λεμονιού, πασπαλίζουμε από πάνω με καστανή ζάχαρη.
Θεϊκά μπισκότα με λαχταριστή επικάλυψη που αναδεικνύει όλη την φρεσκάδα του λεμονιού! Ότι πρέπει για τον καφέ σας!
Καλή απόλαυση!