Σοκολατένια τούρτα με κρέμα βανίλιας από την Σία Λαδά!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ :
8 αυγά,
2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
2 φλιτζάνια κόκκινη φαρίνα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες,
2 κ.σ. κακάο
½ κ.γ νες καφέ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
2 κρέμες ζαχαροπλαστικής βανίλια
5 φλιτζάνια γάλα φρέσκο
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ :
1 φακελάκι σαντιγί σοκολάτας
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ :
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Eτοιμάζουμε το παντεσπάνι μας, χτυπάμε καλά τα Ασπράδια μαρέγκα στην συνέχεια χτυπάμε τους Κρόκους με την ζάχαρη βανίλιες, το ξύσμα, Και εναλλάξ το αλεύρι με το ασπράδι, βουτυρώνουμε Το ταψί μας και ψήνουμε το παντεσπάνι για μισή Ωρίτσα περίπου.
Χτυπάμε την κρέμα μας με το γάλα Ώστε να σφίξει, και εχουμε έτοιμο και το σιρόπι μας Για το παντεσπάνι ( που το έχουμε κόψει στα δύο) Παίρνουμε την μια φέτα από το παντεσπάνι την σιρο- Πιάζουμε στην συνέχεια απλώνουμε την κρέμα τοπο- Θετούμε την άλλη φέτα από το παντεσπάνι, σιροπιά- Ζουμε βάζουμε την κρέμα και από πάνω απλώνουμε την Σαντιγύ μας ( χτυπάμε 1 φακελάκι σαντιγί Γιώτης με το Γάλα μέχρι να στέκεται ) γαρνίρουμε με κερασάκια Και τριμμένη σοκολάτα.
Καλή σας απόλαυση!