Φανταστικά μηλοπιτάκια με σπιτική ζύμη από την Σία Λαδά!
Μια ιδιαίτερη συνταγή για μηλοπιτάκια με σπιτικό ζυμαράκι σκέτο αφρός!
Με την υπέροχη γέμιση του μήλου και της κανέλας, σκέτη απόλαυση για το καφεδάκι σας!
Υλικά για την ζύμη :
100 γραμμ. Σπορέλαιο
200 γραμμ. Γάλα
1 φακελάκι μαγιά
3 κ.σ ζάχαρη, 1 βανίλια, 1 αυγό
500 γραμμ. Αλεύρι γ.ο.χ
Για την γέμιση :
4 μήλα
4 κ.σ καστανή ζάχαρη
2 κ.σ κονιάκ, 2 κ.σ κανέλα, χυμό ενός λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα, έναν κρόκο για το άλειμμα
Εκτέλεση :
Ετοιμάζουμε πρώτα την γέμιση, καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στον τρίφτη, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με την ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αφήνουμε στην άκρη την γέμιση να κρυώσει, μέχρι να ετοιμάσουμε την ζύμη μας. Σε ένα μπόλ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα προσθέτουμε την ζάχαρη, το σπορέλαιο, την βανίλια το αυγό και σιγά σιγά το αλεύρι, ενσωματώνουμε όλα τα υλικά και Ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε το ζυμαράκι μας και αφήνουμε να ξεκουραστεί και διπλασιαστεί σε όγκο για μια ώρα.
Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας, χωρίζουμε σε μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε σε φύλα και τα κόβουμε σταυρωτά, βάζουμε την γέμιση στο κέντρο και τυλίγουμε την ζύμη κλείνοντας το πιτάκι.Τα τοποθετούμε σε ταψί σε λαδόκολλα ,τα περνάμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή απόλαυση!