Μπατον σαλε από την Σία Λαδά
Συνταγή
Υλικά:
½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
2 αυγά
½ φλιτζάνι βούτυρο
½ φλιτζάνι γάλα
αλάτι
½ φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα
½ φλιτζάνι φέτα
1 φακελάκι μπέκιν πάουντερ
500 γραμμ. Αλεύρι κόκκινη φαρίνα
Σουσάμι και αυγό για την απάλειψη
Εκτέλεση:
Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο να αφρατέψει στην συνέχεις προσθέτουμε τα Αυγά το αραβοσιτέλαιο, αλάτι, γάλα, τα τυριά και σιγά σιγά το αλεύρι με Το μπέικιν πάουντερ , δουλεύουμε με το χέρι την ζύμη μας , πρέπει να Είναι αφράτη και μαλακή. Αφήνουμε στο ψ ψυγείο για μια ώρα και στην Συνέχεια πλάθουμε τα Μπατόν σαλέ. Τα περνάμε με αυγό και σουσάμι , ψήνουμε σε λαμαρίνα σε λαδόκολλα Στους 200 βαθμούς για 15 λεπτάκια περίπου. Αφού κρυώσουν εντελώς μπορείτε να τα φυλάξετε σε γυάλινο βάζο (όχι Πλαστικό) για να τα διατηρήσετε περισσότερο χρόνο (αν και θα Καταναλωθούν επι τοπου ) Πεντανόστιμα και αφράτα! Το καλύτερο συνοδευτικό για το ποτό και το Κρασί σας!
Καλή απόλαυση!