Μεγαδούκας στον COSMOS 96,5: Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα υπάρξουν οικογένειες τα Χριστούγεννα χωρίς φαγητό

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2022 19:29

Μεγαδούκας στον COSMOS 96,5:  Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα υπάρξουν οικογένειες τα Χριστούγεννα χωρίς φαγητό

Ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Κεφαλονιάς «Κεφαλλήνες» συγκεντρώνει  βασικά είδη μακράς διαρκείας, τα οποία θα μοιραστούν σε οικογένειες του νησιού που τα έχουν ανάγκη. Με αφορμή αυτή την σπουδαία πρωτοβουλία, ο Χρήστος Μεγαδούκας, εκπρόσωπος του Ομίλου φιλοξενήθηκε στον Cosmos 96,5 και την εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» και μίλησε για την συγκέντρωση των ειδών αλλά και για άλλες δράσεις του Ομίλου.

«Η συγκέντρωση τροφίμων είναι μια κίνηση την οποία την έχουμε εντάξει στην ετήσια δραστηριότητα μας από τον πρώτο χρόνο που ιδρυθήκαμε, δηλαδή από το 2015. Πάντα τις γιορτές των Χριστουγέννων, κάνουμε αυτή την δράση την οποία  την ονομάσαμε «Μαζεύουμε τρόφιμα, μοιράζουμε χαμόγελα», διότι παρά το ότι είμαστε χορευτικός όμιλος, θεωρούμε ότι ο Πολιτισμός δεν πρέπει να μένει στα στενά όρια της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και να δίνουμε και ένα μήνυμα ανθρωπιάς, μαζεύοντας τρόφιμα σε ανθρώπους που αυτές τις μέρες τα έχουν ανάγκη. Δεν θεωρούμε ότι μπορούμε να σώσουμε μια οικογένεια με μια φορά τον χρόνο, αλλά ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι θα υπάρξουν οικογένειες και παιδιά που δεν θα έχουν να φάνε».

«Κάθε χρόνο η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και μάλιστα μας το ζητάνε κιόλας. Έως αύριο θα γίνεται η συγκέντρωση και όποιος θέλει μπορεί να φέρνει πράγματα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης και την Τετάρτη 22-12 θα γίνει η διανομή τους. Δεν θα υπάρξει παράταση, καθώς την Τετάρτη θα γίνει το πακετάρισμα και θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή να έχουν παραδοθεί».

«Είμαστε μια χορευτική ομάδα, με σκοπό την διατήρηση της παράδοσης, έχουμε κάθε χρόνο και την τελική μας εκδήλωση και το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας έχουμε μια εκδρομή και δίνουμε την δυνατότητα στα μέλη μας να παρακολουθήσουν χορευτικά δρώμενα από άλλα μέρη της Ελλάδας. Έχουμε και την δράση με τα τρόφιμα και κατά νου πολλές δράσεις…».




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250