Ο Λούκας Νιφοράτος στον COSMOS 96,5 για το κολυμβητήριο Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022 10:06

Ο Λούκας Νιφοράτος στον COSMOS 96,5 για το κολυμβητήριο Αργοστολίου

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 ,στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους Δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Αργοστολίου Λούκας Νιφοράτος, ο οποίος αναφέρθηκε :

Στον Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει: «Στον  Ναυτικό Όμιλο Αργοστολίου το έχω ξαναπεί και το επαναλαμβάνω στον πολύ λαό και στις Αρχές του τόπου ότι εμπλέκονται 5 ομοσπονδίες. Έχω ζητήσει επανειλημμένως από το Δήμο, την Περιφέρεια, την Αντιπεριφέρεια, να μας ενημερώσουν ποια είναι η πολιτική τους, ποιος είναι ο προϋπολογισμός τους επάνω στα θέματα του αθλητισμού. Να μας πούνε ότι έχουμε βάλει στο πρόγραμμα αυτά, αλλά να καταθέσουμε πρώτα τα προβλήματα μας, και να έρθουνε και να τα δούνε. Δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά.  Όλοι οι Γραμματείς, όλα  τα Υπουργεία πάνε στην Κέρκυρα , στον Ναυτικό Όμιλο Κέρκυρας φτιάχνουνε κολυμβητήριο, τους υποσχεθήκανε και δεύτερο, δώσανε μάχες οι άνθρωποι του Ομίλου και είναι ήσυχοι τώρα και φτιάχνουνε έργα. Εδώ στην Κεφαλονιά δεν πατάει κανένας, παλιότερα ερχόντουσαν , καταγράφαμε τα προβλήματα μας, τώρα ζούμε μια μυστήρια κατάσταση. Ο Νέος Νόμος που μας εξάντλησε για να αποκτήσουμε την άδεια και τον αριθμό μητρώου κλπ και καλά κάνανε γιατί υπήρχαν πολλές μαιμουδιές, λέει σε ένα άρθρο του ότι πρέπει να χρηματοδοτούνται οι σύλλογοι  τόσο από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και από την Περιφέρεια, για να καλύπτονται τα έξοδα μετακινήσεων για πανελλήνιες συμμετοχές. Εμείς ως νησί που είμαστε θα έπρεπε όχι μόνο να καλύπτονται, αλλά να υπερκαλύπτονται. Εμένα μόνο μια εκπτωσούλα μου κάνουν στο καράβι, λεωφορείο καύσιμα, διόδια τα καλύπτουμε εμείς  και δεν παίρνουμε αυτές τις επιδοτήσεις. Να καταθέτουμε τις υποχρεώσεις μας   από την αρχή του έτους  και να μπαίνει στον προϋπολογισμό  ο προγραμματισμός και γι αυτό. Για μένα ο αθλητισμός σήμερα θα έπρεπε να λέγεται μοιρολατρικός αθλητισμός. Το θέμα δεν είναι τι κάνουν κεντρικά, αλλά τι κάνουν οι αιρετοί μας εδώ».

Στο κολυμβητήριο Αργοστολίου: «Φτιάχνουν το κολυμβητήριο και δεν μας καλέσανε να καταθέσουμε την άποψη μας ,που έχουμε την εμπειρία, δεν γνωρίζουν που θα πάνε οι βατήρες, δεν υπάρχει συνεργασία. Πολύ καλά κάνανε και μπράβο τους που βρήκανε το χρηματικό ποσό και ενέταξαν το έργο, όμως επιτρέπεται κολυμβητήριο και να μην έχει το γυμναστήριο του  και να έχει γίνει άρση βαρών; Έχουνε βρει χώρο που θα πάει η άρση βαρών; Έχουμε προτείνει λύση. Οι κολυμβητές πρέπει να έχουν το γυμναστήριο τους και αυτό προβλέπει η χρήση του κολυμβητηρίου. Ο οποιοσδήποτε αθλητικός χώρος πρέπει να έχει ένα γυμναστήριο ανάλογα το άθλημα. Έχω κάνει τη διαμαρτυρία μου, δεν ξέρω τι θα γίνει. Ο γονείς είναι σε έξαλλη κατάσταση γιατί βλέπουνε τι γίνεται σε άλλα κολυμβητήρια, δεν είναι μόνο ο Νιφοράτος που φωνάζει. Έχω στείλει έγγραφα και έχω μιλήσει με τον Δήμο, την Περιφέρεια και τον Βουλευτή αλλά δεν έχω βρει ανταπόκριση. Εδώ δεν υπάρχει τηλεόραση και κάποιοι κρύβονται κάτω από τα χαλιά. Ας το καταλάβει κι ο κόσμος, αυτή η ιστορία δεν πάει άλλο, πρέπει να υπάρχει συντονισμός, που να προβλέπει και για τον πολιτισμό και για τον αθλητισμό και για την παιδεία και για τα σχολεία. Τις προάλλες ενημερώθηκα ότι 56 Μουσικά Σχολεία λειτουργούν στην Ελλάδα και η Κεφαλονιά δεν έχει, ίδρωσε κανένας Δήμαρχος; Είχαμε Αθλητικά Γυμνάσια, τα σταματήσανε, Σε κάποια άλλα μέρη της Ελλάδας  δεν τα σταματήσανε. Εδώ ως ακριτική περιοχή, έπρεπε να τα αφήσουνε , αλλά δεν προέταξε κανένας ανάστημα, όπως  δεν προέταξε ανάστημα κανένας για τη Βαλιάνειο  Σχολή και πουθενά.

Αν το κολυμβητήριο αυτή τη στιγμή λειτουργεί όπως λειτουργεί , το οφείλει μόνο στο φιλότιμο των εργαζόμενων  που το αγαπάνε, διαφορετικά θα είχε σκορπίσει. Πάντα διαμαρτυρόμουν και διαμαρτύρομαι. Δεν ήταν λίγες οι φορές  που έδωσα μάχες και με τον Παρίση. Έχω όλη την αλληλογραφία για ένα πρόγραμμα 2 εκατομμυρίων  στον Δήμο για τις εναλλακτικές μορφές θέρμανσης και τότε  με 300 χιλιάδες ευρώ αλλάξανε τα μηχανήματα θέρμανσης στο κολυμβητήριο. Οι αγωνίες οι μάχες και οι τσακωμοί ήταν επί καθημερινής βάσεως. Στο κολυμβητήριο στην ουσία είμαστε χρήστες, ο μόνος πρόεδρος που πέρασε και έκανε έργο ήταν ο Κορσιάνος,. Μπορεί στην Κέρκυρα λόγω πληθυσμού να κάνανε και 2ο κολυμβητήριο, όμως η Κεφαλονιά θα μπορούσε λόγω έκτασης να έχει και κολυμβητήριο στη Σάμη και στο Ληξούρι. Η Παλλική το δικαιούται».

Στις άλλες δραστηριότητες του Ομίλου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν: « Οι άλλες δραστηριότητες του ομίλου ρολάρουνε μόνες τους, με τη μόνη διαφορά ότι υπάρχουν και εδώ προβλήματα στα οποία θα μπορούσε να παρέμβει και να μας βοηθήσει το Λιμενικό Ταμείο, ως προς τις εγκαταστάσεις. Έγινε η καταστροφή του «Ιανού», ξερίζωσε τα πεύκα, μας έκανε φθορές, πήραμε μια μικρή αποζημίωση, και κάναμε επισκευές,  όμως κατέστρεψε την εξέδρα επιβίβασης και αποβίβασης των σκαφών και των παιδιών. Ήταν Ολυμπιακού τύπου από το Αθήνα 2004. Παραμένει βυθισμένη, κάναμε έγγραφα προς το Λιμενικό Ταμείο, δεν μας απάντησε, το επαναλάβαμε δεν μας απάντησε. Ευτυχώς αυτό το αίτημα εισακούστηκε από την Αντιπεριφέρεια  και έγινε παραχωρητήριο κάποιων εξεδρών  της Αντιπεριφέρειας οπότε θα μπορέσουν με ασφάλεια τα παιδιά  να μπαινοβγαίνουν. Προσωρινά έχουμε τοποθετήσει μία ράμπα ιστιοπλοΐας με μπαλόνια. Κωπηλασία , καγιάκ και ιστιοπλοΐα  είναι πανάκριβα αθλήματα. Το έχουν αντιληφθεί οι κύριοι αυτοί; Τα παιδιά έχουν πάρει μετάλλια, έχουν πάρει μόρια για τα πανεπιστήμια. Ένα τέτοιο σκάφος αν πάθει ζημιά , το πιο μικρό έχει 12.000 ευρώ, το μεγαλύτερο το διπλό έχει 15 με 16,το τετραπλό κοντά 25. Από τη συνδρομή των παιδιών  και από κανένα χορηγό έχουν αποκτηθεί. Έχει γύρει η πολιτεία επάνω μας να μας πει τι θέλουμε; Να μας εντάξουν στον προϋπολογισμό τους θέλουμε σύμφωνα με το νόμο, δεν είμαστε υπερβολικοί».

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250