Τι απαντά ο Γαλιατσάτος μέσω του COSMOS 96,5 στις φήμες για υποψηφιότητα του ως Βουλευτής
Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5 στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Περιφερειακό σύμβουλος με την ΑΝΑΣΑ και τέως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος αναφέρθηκε:
Στις διαρροές για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΔΣ για τις επόμενες Βουλευτικές εκλογές: « Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Αυτά είναι να θέλεις, να μπορείς ,να σε θέλουνε και να σε εγκρίνουνε τα τοπικά και τα ευρύτερα όργανα. Ο Σπύρος Γαλιατσάτος έχει ένα πράγμα πλέον στη ζωή του ως σκοπό, να βοηθάει επειδή αισθάνεται ότι χρωστάει στην κοινωνία, τον τόπο ,από όποιο μετερίζι και να είναι. Είτε είμαι υποψήφιος, είτε δεν είμαι, η με το Θόδωρο τον Γαλιατσάτο γιατί εκεί αυτή τη στιγμή ανήκω, εγώ θα προσπαθώ να κάνω αυτό που πρέπει για την κοινωνία».
Στο θέμα των χρονοθυρίδων της Κεφαλονιάς (Slots) : « Αυτό που αντιμετωπίσαμε με τα Slots, μπορεί να μην φάνηκα, αλλά οι άνθρωποι που ανέλαβαν να τρέξουν το θέμα, έκαναν πάρα πολύ καλή δουλειά. Ο Αντιδήμαρχος Κουρκουμέλης , ο Πρόεδρος των ξενοδόχων, ο Πρόεδρος των Ενοικιαζομένων Δωματίων και όλοι οι άλλοι παράγοντες, αποσόβησαν τουλάχιστον μέχρι στιγμής έναν μεγάλο κίνδυνο για την Κεφαλονιά, που θα βαζε ταφόπλακα εν κρυπτώ, της πλέον τουριστικής ανάπτυξης της Κεφαλονιάς. Στη δική μου θητεία ως Περιφερειακή Αρχή, βγάζαμε Slots και για τη Ζάκυνθο και για την Κεφαλονιά και για το Άκτιο».
Στην ανακοίνωση του Υπουργού Τουρισμού κ. Κικίλια για την τουριστική περίοδο 2022: « Ο κ. Κικίλιας επειδή είναι εκτός πραγματικότητας , η μας δουλεύει λίαν επιτυχώς, η υστερεί του μετά λόγου γνώσεως. Παίρνει από μένα απαλλακτικό επί του παρόντος θέματος. Αυτή τη στιγμή επειδή μιλάω με όλη την Ελλάδα, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευοίωνα, έχουνε πάρα πολλούς αστερίσκους, και υπάρχει ο ασύμμετρος κίνδυνος της καθημερινής ακρίβειας. Οι τιμές είναι του 2019 και αποκρύπτει επιμελώς ο Υπουργός να πει ότι οι τιμές των καταλυμάτων είναι ο κράχτης του τουρισμού στην Ελλάδα διότι κρατάνε οι χαμηλές τους τιμές σε ανταγωνιστικότητα το Ελληνικό τουριστικό πακέτο. Δεν είναι μόνο οι tour operator που κρατάνε χαμηλά τις τιμές, και το Ελληνικό κράτος είναι απέναντι. Πριν καν βάλουν τα κλειδιά στην πόρτα του ξενοδοχείου τους κάποιοι, πλακώνουν όλες οι κρατικές υπηρεσίες. Ενώ υπάρχουν οι μακροχρόνιες μισθώσεις, που τις έχουν αφήσει ανεξέλεγκτες. Στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, που έγινε 18 Μαίου, ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ είπε ότι έχουν στοιχεία, αλλά τέλος του χρόνου κλπ. Δηλαδή τους αφήνουμε ασύδοτους για να περάσει η προεκλογική περίοδος, και οι άλλοι να περνούν την διαδικασία των καθημερινών ελέγχων; Πρέπει να μπούνε κανόνες».
Στα ζέοντα θέματα της καθημερινότητας: « Ζούμε ένα καθεστώς διάλυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Ξεφύγαμε από τον χώρο της πολιτικής. Περάσαμε στο χώρο της χρηματοπιστωτικής κερδοσκοπίας, τράπεζες , funds, καρτέλ, μονοπώλια και golden boys. Οι πράσινες ενέργειες και κλιματικές αλλαγές, είναι για να φεύγουνε χρήματα στην πλουτοκρατία και να περνάνε στο δημόσιο χρέος. Το περιβόητο Ταμείο Ανάκαμψης θα πάει σε πάρα πολύ λίγους και θα προστεθεί στο δημόσιο χρέος, όπως είναι το «Ηρακλής» το «Αντώνης Τρίτσης» και θα το πληρώσει το κοινωνικό σύνολο. Ξαναυπήρξε κυβέρνηση να κάνει πλάτες σε 4 ολιγάρχες , να πουλάνε το ρεύμα όσο θέλουν; Για τα μάτια του κόσμου είναι ότι θα φορολογήσουν τα υπερκέρδη. Αυτή την κατάσταση πριν κάποια χρόνια δεν μπορούσαμε να την διανοηθούμε ότι θα την βιώσουμε και αυτό θα μας στείλει στα τάρταρα. Έχει εξαρθρωθεί όλη η παραγωγή, τα πάντα αποσαθρώνονται, είμαστε σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα πλέον και η ανεργία όλο και φουντώνει».
Στην έλλειψη προσωπικού στον τουριστικό κλάδο: « Ο τουρισμός δεν είναι μια βιομηχανία γιαουρτιού να έχει γενικούς εργάτες, θέλει κάποιες εξειδικευμένες ειδικότητες. Δυστυχώς αυτοί ίσως έχουν φύγει στο εξωτερικό. Επίσης οι εργοδότες δεν είναι αγγελικά πλασμένοι και πληρώνουν το τίμημα. Το 2010 χρηματοδοτήθηκε από την Eurobank μία μελέτη, για την 10ετία 2010-2020 , μέσα σ αυτή την μελέτη, κυριαρχούσε ο ανθρώπινος παράγοντας. Είχε αναγραφεί αυτολεξεί, ότι έπρεπε να δοθεί αίγλη στα τουριστικά επαγγέλματα και αυτό θα γινόταν με τις αποδοχές, την εκπαίδευση και με το να αποβάλλουμε το αίσθημα της δουλικότητας και να αισθανθούμε την διάθεση εξυπηρέτησης. Δυστυχώς δεν έγινε πράξη αυτό, όμως όσοι επιχειρηματίες το ακολούθησαν ,εισπράξανε θετικά».
Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.