ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ: Νεότερη ενημέρωση για προληπτική μη χρήση του νερού σε Τρωϊαννάτα, Δεμουτσαντάτα και Μιτακάτα - Οι ενέργειες που έχουν γίνει

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Αυγούστου 2024 17:57

ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ: Νεότερη ενημέρωση για προληπτική μη χρήση του νερού σε Τρωϊαννάτα, Δεμουτσαντάτα και Μιτακάτα - Οι ενέργειες που έχουν γίνει

ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ

Σε συνέχεια της αρχικής μας ενημέρωσης, για προληπτική μη χρήση του νερού από το δημοτικό δίκτυο που υδροδοτεί τις περιοχές Τρωϊαννάτων, Δεμουτσαντάτων και Μιτακάτων, σας κάνουμε γνωστό ότι η Υπηρεσία μας έχει προβεί στην λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της πιθανής ρύπανσης του παραπάνω δικτύου ως εξής:

1) Έχουμε προχωρήσει στην λήψη δειγμάτων τόσο από την δεξαμενή, όσο και από άλλα σημεία του δικτύου που υπέδειξαν οι αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές, τα οποία έχουν αποσταλεί σε εξειδικευμένα εργαστήρια εκτός Κεφαλονιάς, προκειμένου να γίνουν οι ειδικοί έλεγχοι και να εξαχθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων.

2) Επιπλέον, προληπτικά και πριν την εξαγωγή των αποτελεσμάτων έχουμε προχωρήσει στην πλήρη εκκένωση με απόρριψη του νερού και στον πλήρη καθαρισμό της δεξαμενής.

3) Ακόμη, για την κάλυψη των αναγκών των νοικοκυριών, από την πρώτη στιγμή έχει εξασφαλίσει η Υπηρεσία μας διάθεση νερού ανθρώπινης κατανάλωσης με κατάλληλες υδροφόρες.

Σε συνέχεια της αρχικής μας ενημέρωσης, για την μη χρήση του νερού από το δημοτικό δίκτυο σας παρακαλούμε, όπως απορρίψετε και τυχόν ποσότητες νερού που έχετε σε ιδιωτικές δεξαμενές προερχόμενες από το παραπάνω δίκτυο. Πριν επαναχρησιμοποιηθούν θα δοθούν οδηγίες καθαρισμού από τις Υγειονομικές Αρχές.

Προσοχή, στο δίκτυο της περιοχής εξακολουθεί να διοχετεύεται νερό μετά και τους καθαρισμούς, μόνο για λόγους πυρασφάλειας, μιας και πρόσφατα στην συγκεκριμένη περιοχή έλαβαν χώρα τρεις δασικές πυρκαγιές.

Τέλος, σας εφιστούμε την προσοχή όπως συνεχίσετε να μην χρησιμοποιείτε νερό προερχόμενο από το δημοτικό δίκτυο υδροδότησης για τις καθημερινές σας ανάγκες. 

Ο Πρόεδρος

                                                                                      Σταύρος Σπαθής

 

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250