Πολυχρόνης Δενδρινός: Οριακή η επάρκεια νερού στο Φισκάρδο (COSMOS 96,5)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 05 Οκτωβρίου 2024 08:42

Πολυχρόνης Δενδρινός: Οριακή η επάρκεια νερού στο Φισκάρδο (COSMOS 96,5)

Στον ραδιοφωνικό σταθμό COSMOS 96,5  στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η θέα», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Αλοίζο και Σπυριδούλα Αναλυτή, φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φισκάρδου Πολυχρόνης Δενδρινός, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν την Κοινότητα Φισκάρδου.

"Να μη χαθεί άλλο καλοκαίρι"

Αναφέρθηκε εκτενώς στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου στις 26 Σεπτεμβρίου  με αποκλειστικό θέμα «Προβλήματα Ύδρευσης Φισκάρδου», σημειώνοντας:

«Εγώ ως Πρόεδρος επεσήμανα ορισμένα προβλήματα πριν κλείσει η σεζόν καλώντας Τοπικό Συμβούλιο , καλώντας τον Πρόεδρο της ΔΙΑΔΕΥΑΔΚ, τον κ. Σταύρο Σπαθή , τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Σάμης κ. Σπαθή και τον Αντιπεριφερειάρχη κ Κουρή.

Μαζί με τους συνεργάτες μου στο Τοπικό Συμβούλιο είχαμε καταγράψει τα προβλήματα της ύδρευσης το περασμένο καλοκαίρι με το ποιο σημαντικό την επάρκεια νερού , που ήμασταν οριακά. Λειτουργούν στο Φισκάρδο δύο αφαλατώσεις από το 2008 700m3/d  που είναι οριακά.

Ως Δήμος Σάμης επί δημαρχίας Μονιά, από τα 2 εκατομμύρια που λάβαμε με την επανασύσταση του Δήμου, είχαμε λάβει την απόφαση το 1 εκατομμύριο να πάει στη ύδρευση του Φισκάρδου και να τοποθετηθεί νέα αφαλάτωση 1000 m3/d, της οποίας το κόστος ήταν περίπου 800.000 ευρώ.

Μετά τη δημοπράτηση του έργου εντοπίστηκαν ελλείψεις στα χαρτιά και καθυστέρησε το έργο.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση ζήτησα να μην χαθεί άλλο καλοκαίρι και η εταιρία Μεσόγειος και ο Δήμος να τρέξουν τη ωρίμανση του φακέλου του έργου, από την στιγμή που είμαστε στο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης μεταξύ του Δήμου και του αναδόχου. Γι αυτό έπρεπε να γίνει αυτό το συμβούλιο με τη λήξη του φετινού καλοκαιριού».

Ο κ Δενδρινός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άδεια προσωρινής εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας αφαλάτωσης, συνολικής δυναμικότητας 1000m3/d, στη θέση "Φισκάρδο" που ενέκρινε πρόσφατα το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής και στην συμβολή του Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγή Καππάτου.

Το Φισκάρδο με την εγκατάσταση της νέας αφαλάτωσης , θα διαθέτει τρείς στο σύνολο. Σε εκκρεμότητα παραμένει και το δίκτυο ύδρευσης από τον Μάγγανο και κάτω, με υπάρχουσα μελέτη 22 χιλιομέτρων και ύψους έργου περί τα 6 εκατομμύρια ευρώ , για τα οποία  αναζητείται χρηματοδότηση.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη άμεσης επισκευής των δεξαμενών της περιοχής – η μία με τη φροντίδα της Δημοτικής Αρχής Σάμης αποκαταστάθηκε πλήρως -.

Ο κ Δενδρινός, αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα  βιολογικού  καθαρισμού στην περιοχή.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250