Ρουχωτάς στον InKefalonia 89,2: "Ιστορικής σημασίας ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα - Στην Κεφαλονιά και νέος Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα"

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024 13:56

Ρουχωτάς στον InKefalonia 89,2: "Ιστορικής σημασίας ο αγώνας με τον Ερυθρό Αστέρα - Στην Κεφαλονιά και νέος Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα"

Στον Inkefalonia 89,2, στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με την δημοσιογράφο Ελευθερία Κουλουριώτου, μίλησε ο   Εδικός Σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου και Πρέσβης της Σερβίας στην Κεφαλονιά, Βίκτωρας Ρουχωτάς, για την ιστορική αναμέτρηση βετεράνων του Ερυθρού Αστέρα Βελιγραδίου και των παλαιμάχων της ΕΠΣΚΙ Κεφαλονιάς στις 14 Οκτωβρίου στο Δ.Α.Κ. Αργοστολίου.

 

« Έρχονται τα καλύτερα ονόματα του Σέρβικου ποδοσφαίρου.

Έχει ιστορική σημασία ο αγώνας αυτός, γιατί ο Ερυθρός Αστέρας είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα Α΄ εθνικής κατηγορίας και είναι αδελφό σωματείο με τον Ολυμπιακό Πειραιά.

Ως πρόξενος της Σερβίας στην Ελλάδα κατανοώ ότι θα ήταν πιο σωστό να πάνε πρώτα οι βετεράνοι στον Πειραιά, αλλά λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων του Προξενείου, έρχονται Κεφαλονιά.

Ο αδελφός μου Παναγής Ρουχωτάς είναι μέλος της οικογένειας του Ερυθρού Αστέρα, οπότε αμέσως απεδέχθησαν την πρόταση (η ιδέα ήταν του Βίκτωρα Ρουχωτά).

Έρχονται το βράδυ του Σαββάτου , έχει δοθεί δημοσιότητα στην Σερβία ότι ο Ερυθρός Αστέρας θα έρθει στην Κεφαλονιά και θα δώσει φιλικό αγώνα με την ΕΠΣΚΙ Κεφαλονιάς και Ιθάκης και μάλιστα η τηλεόραση Preeva εκδήλωσε το ενδιαφέρον να προβάλλει στιγμιότυπα του αγώνα που θα καλύψει ο Ανδρέας Δεμπόνος.

Την Δευτέρα στον αγώνα θα παραβρεθεί και ο νέος Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα».

Ο κ Ρουχωτάς με αφορμή τα 30χρόνια αδελφοποίησης της πόλεως του Αργοστολίου με την πόλη Σάμπατς και την πολύπλευρη δραστηριότητα του ως Πρέσβης της Σερβίας στη Κεφαλονιά και σε πολλές ακόμα πόλεις της Σερβίας, προγραμματίζει μια σειρά εκδηλώσεων, αρχής γενομένης την επίσκεψη στην Κεφαλονιά των βετεράνων του Ερυθρού Αστέρα.

Έχει εγκριθεί 21 Μαίου του 2025 να βρεθεί στην Κεφαλονιά η Συμφωνική Ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας -είναι δε η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί την Ελλάδα η Συμφωνική Ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας και θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις, μεταξύ των οποίων και η επίσκεψη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Σάμπατς Β΄ εθνικής Σερβίας και η ομάδα της ΕΠΣΚΙ να επισκεφθεί στην συνέχεια τη Σερβία και να παίξει και στο γήπεδο του Εθνικού Αστέρα.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι ενημερωμένοι για τον αγώνα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου στις 17:30, στο γήπεδο "Ανδρέας Βεργωτής" στο Αργοστόλι και ο Βίκτωρας Ρουχωτάς θα ενδυθεί την στολή του Ερυθρού Αστέρα εκφράζοντας με ειλικρίνεια τα αισθήματα του για την Σερβία στην Σερβία.

Ο αγώνας θα γίνει σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, τον Δήμο Αργοστολίου και την ΕΠΣΚΙ Κεφαλονιάς και Ιθάκης και με την στήριξη ιδιωτών και της Ιόνιαν Φέρις, τους οποίους ο κ Ρουχωτάς ευχαρίστησε εγκάρδια.

Ο κ. Ρουχωτάς αναμοχλεύει επίσης την τοπική ιστορία και τους ιστορικούς δεσμούς με τη Σερβία , που καταγράφονται ήδη.

Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης.




 

336x280px6

 

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250