Ξενάγηση στη Βουλή για τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Αργοστολίου & Κεραμειών

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2025 23:50

Ξενάγηση στη Βουλή για τους μαθητές του 2ου Δημοτικού Αργοστολίου & Κεραμειών

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχτήκαμε στη Βουλή των Ελλήνων την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 2oυ Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί το Ίδρυμα της Βουλής, οι μικροί μας επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Κοινοβουλίου και να επισκεφθούν την έκθεση στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η έκθεση, με μοναδικά εικαστικά έργα και αρχειακό υλικό, αφηγείται την πορεία του ελληνικού λαού προς την Ελευθερία, προσφέροντας μια ζωντανή εμπειρία της ιστορίας μας.

Λόγω της παρουσίας μου στην Κεφαλονιά, οι συνεργάτες του πολιτικού μου γραφείου καλωσόρισαν εκ μέρους μου τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, συνοδεύοντάς τους στην ξενάγηση που πραγματοποίησαν στους ιστορικούς χώρους του Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και να κατανοήσουν τη σημασία της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις που ενισχύουν τη σύνδεση της νέας γενιάς με την έννοια της πολιτικής συμμετοχής.

 Το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής επίσκεψης ολοκληρώθηκε με την ολιγόλεπτη παρακολούθηση της συνεδρίασης από τα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας. Η θερμή υποδοχή από τους Βουλευτές, με ένα ζεστό χειροκρότημα, ενθουσίασε τους μικρούς επισκέπτες και τους συνοδούς τους.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και σε όλους όσοι συνέβαλαν για την επιτυχή πραγματοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, που καλλιεργεί το ενδιαφέρον των παιδιών για τη δημοκρατική διαδικασία.

Η αυξανόμενη συμμετοχή των σχολείων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων που διοργανώνει το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων με χαροποιεί ιδιαίτερα και με γεμίζει υπερηφάνεια.

Τέτοιες δράσεις ενισχύουν την πολιτική παιδεία και προάγουν την ανάπτυξη υπεύθυνων πολιτών με κριτική σκέψη και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, θεμελιώνοντας ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τη χώρα μας.

2o dim argostoliou 22o dim argostoliou 32o dim argostoliou 52o dim argostoliou 72o dim argostoliou 82o dim argostoliou 62ο dim argostoliou 1

Παναγής Καππάτος: Υποδοχή στη Βουλή των Ελλήνων του Δημοτικού Σχολείου Κεραμειών

Η αθρόα συμμετοχή των σχολείων των νησιών μας στο πρόγραμμα των εκπαιδευτικών επισκέψεων που υλοποιεί το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, υποδεχτήκαμε με μεγάλη χαρά στο Κοινοβούλιο τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Κεραμειών, που για πρώτη φορά επισκέφθηκαν το ελληνικό κοινοβούλιο.

Ένα σχολείο με ιστορία και μεγάλη αξία για την ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς, που συνεχίζει να διαμορφώνει τις νέες γενιές με γνώσεις, αξίες και ήθος.

Λόγω της παρουσίας μου στην Κεφαλονιά, οι συνεργάτες του πολιτικού μου γραφείου καλωσόρισαν εκ μέρους μου τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, συνοδεύοντάς τους στην ξενάγηση που πραγματοποίησαν στους ιστορικούς χώρους του Κοινοβουλίου.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή αποτελεί για τους μαθητές μια σπουδαία εμπειρία γνωριμίας με τη λειτουργία του πολιτεύματός μας και τις αρχές της Δημοκρατίας μας.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση που φιλοξενείται στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος», η οποία, μέσα από αρχειακό υλικό και εικαστικά τεκμήρια, αφηγείται την πορεία του ελληνικού λαού προς την Ελευθερία.

Οι μικροί μας επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα έδρανα των Βουλευτών στην Αίθουσα της Ολομέλειας, βιώνοντας, έστω και για λίγο, τη σημασία της εκπροσώπησης και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να βλέπουμε τον ενθουσιασμό και το έμπρακτο ενδιαφέρον που επιδεικνύουν τα παιδιά μας για τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρο στο Κοινοβούλιο.

Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με αφοσίωση και υπευθυνότητα, μεταλαμπαδεύουν τις αξίες της δημοκρατικής συμμετοχής στους νέους πολίτες της χώρας μας, καθώς και σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή αυτής της επίσκεψης.

Η εκπαίδευση των νέων δεν είναι απλώς επένδυση για το μέλλον, αλλά βασικός πυλώνας μιας υγιούς Δημοκρατίας.

Μέσα από δράσεις όπως αυτή, τα παιδιά μας αποκτούν πολύτιμες γνώσεις για τη λειτουργία των θεσμών και τη σημασία της ενεργής πολιτικής συμμετοχής, διαμορφώνοντας έτσι τους υπεύθυνους πολίτες του αύριο.

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς & Ιθάκης

pkappatos keramies 1pkappatos keramies 2pkappatos keramies 6pkappatos keramies 7pkappatos keramies 5pkappatos keramies 3pkappatos keramies 4




336 X 280

16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250