Σεμινάριο για την επτανησιακή διατροφή από το ΤΕΙ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 10:27

Σεμινάριο για την επτανησιακή διατροφή από το ΤΕΙ

Ο στόχος του συγκεκριμένου Σεμιναρίου είναι η ιστορική αναδρομή της διατροφής στα Επτάνησα, η καταγραφή των παραδοσιακών συνταγών, οι συνεργασίες επιχειρησιακού τύπου με τοπικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες για την υλοποίηση του προγράμματος με την παροχή σχετικών κινήτρων και η προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων που έχουν πολιτιστική υφή.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του συγκεκριμένου Σεμιναρίου προβλέπεται η δημιουργία σήματος «τοπικής παραδοσιακής κουζίνας» που θα αποδοθεί από σχετική Επιτροπή Ειδικών που θα συγκροτηθεί για αυτό το σκοπό, σε τοπικούς εστιάτορες και επαγγελματίες σε Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Λευκάδα, οι οποίοι αφού έχουν παρακολουθήσει τα σχετικά σεμινάρια, θα ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα.

Μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την απονομή του συγκεκριμένου Σήματος θα είναι και η παρακολούθηση των συγκεκριμένων Σεμιναρίων.

Στους εκπαιδευόμενους θα χορηγηθεί βεβαίωση παρα­κολούθησης επικυρωμένη από το Τμήμα Τεχνολογί­ας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Η αίτηση συμμετοχής είναι αναρτημένη στον κεντρικό ιστότοπο του Ιδρύματος, από όπου και μπορείτε να την κατεβάσετε:

http://www.teiion.gr/images/stories/diafora/aitisi_simmetoxis_sto_seminario_b.doc

Κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής:

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Ανδρέας Βιτωράτος,Αναπληρωτής ΚαθηγητήςΤμήματος τεχνολογίας τροφίμων.

E-MAIL:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κιν.: 6972811446


Ετικέτες:


16122257999808197650 2

 

 

00 inkefalonia general ad 300X250