Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να βράζεις τα μακαρόνια
Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο οικονομικά φαγητά και ίσως το γεύμα που ξέρουν καλύτερα απ' όλους οι φοιτητές!
Υποτίθεται πως οι περισσότεροι ξέρουν να βράζουν μακαρόνια, μιας και δεν πρόκειται και για κάποια φοβερή τέχνη. Πόσο, όμως, αλήθεια είναι αυτό;
Τα μακαρόνια μπορεί να φαίνονται ένα εύκολο γεύμα, ωστόσο, ένα λάθος στο βράσιμο μπορεί να αλλάξει τελείως τη γεύση τους.
Ο J. Kenji Lopez-Alt, απόφοιτος του MIT και σεφ, είναι εδώ για εμάς. Μετά από δοκιμή των πιο γνωστών τρόπων κατέληξε στο σωστό τρόπο, εκείνο που χαρίζει στα μακαρόνια την κατάλληλη γεύση και «τραγανότητα».
- Βράζεις 2 λίτρα νερό με ένα κ.γ αλάτι
- Προσθέτεις τα μακαρόνια και ανακατεύεις αμέσως
- Μόλις ξεκινήσει πάλι να βράζουν (νερό και μακαρόνια), ανακατεύεις καλά, κλείνεις την κατσαρόλα με το καπάκι και κλείνεις το μάτι
- Μετά από 1 λεπτό ανακατεύεις πάλι και χωρίς να ξεπεράσεις τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος που λέει στο κουτί των ζυμαρικών, τσεκάρεις κάθε 2 λεπτά μέχρι να δεις ότι έχουν βράσει όπως πρέπει
- Αν συνοδεύονται από σάλτσα, τότε θα πρέπει να τα ανακατέψεις αμέσως και να μην τα βουτυρώσεις, καθώς αυτό δεν θα επιτρέψει να ανακατευτούν σωστά.
Μοιράσου: