«Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις»: Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων – Βασικές αλλαγές στον οδηγό του προγράμματος

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024 06:36

«Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις»: Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων – Βασικές αλλαγές στον οδηγό του προγράμματος

Τρεις βασικές αλλαγές στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή για τις Επιχειρήσεις» εισάγει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σύμφωνα με ανακοίνωση του.

Οι αλλαγές αφορούν:

  1. Την απλοποίηση της δυνατότητας επίτευξης του ενεργειακού στόχου που θέτει το πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, για τις αντικαταστάσεις συσκευών (π.χ. κλιματιστικό, ψυγείο, φούρνος, αντλία θερμότητας κ.ά.), θα αρκεί μία νέα βεβαίωση εκπομπών για κάθε συσκευή. Οι ενεργειακοί επιθεωρητές ή ελεγκτές θα μπορούν να την εκδίδουν (πριν και μετά την εγκατάστασή της), αντί για τη χρήση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) ή ενεργειακού ελέγχου.
  2. Την ένταξη αγροτών στους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος, με δυνατότητα υποβολής αιτήσεων από 26 Σεπτεμβρίου 2024.
  3. Την ενίσχυση των ανακυκλούμενων συσκευών, ύψους 250 ευρώ ανά συσκευή (με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ), επιπρόσθετη της ενίσχυσης των επιλέξιμων δαπανών.

Το πρόγραμμα παραμένει ανοικτό για υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού.

Οι αιτήσεις κατατίθενται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του προγράμματος: https://exoikonomo-epixeiro2023.gov.gr και εφαρμόζεται η μέθοδος της άμεσης αξιολόγησης (First in-First out).

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Εξοικονομώ – Επιχειρώντας», του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU.

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου του ΥΠΕΝ