Ανακαλύψτε την μαγευτική Κούβα!

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016 10:19

Ανακαλύψτε την μαγευτική Κούβα!

Η Δημοκρατία της Κούβας είναι νησιωτικό κράτος της Καραϊβικής που αποτελείται από το ομώνυμο νησί, την Ίσλα δε λα Χουβεντούδ, καθώς και μικρότερα νησιά. Βρίσκεται στη βόρεια Καραϊβική, ανάμεσα στην Καραϊβική Θάλασσα, τον Κόλπο του Μεξικού και τον Ατλαντικό ωκεανό.

Η Κούβα βρίσκεται νότια των ΗΠΑ και των νήσων Μπαχάμες, δυτικά των Τερκς και Κέικος και της Αϊτής και ανατολικά του Μεξικού. Οι Κέιμαν Νήσοι και η Τζαμάικα βρίσκονται νότια της Κούβας.

Η Κούβα είναι η πολυπληθέστερη χώρα στην Καραϊβική. Ο πολιτισμός και τα έθιμά της αντλούνται από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων της περιόδου της ισπανικής αποικιοκρατίας, της μεταφοράς σκλάβων από την Αφρική και, σε μικρότερο βαθμό, της γειτνίασης με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το νησί έχει τροπικό κλίμα το οποίο μετριάζεται από τη θάλασσα που το περιβάλλει. Τα θερμά ρεύματα της θάλασσας της Καραϊβικής και η θέση της Κούβας ανάμεσα σε μεγάλα θαλάσσια σώματα προκαλούν συχνά καταιγίδες.

Μια πολύχρωμη ωδή στην Κούβα πριν αλλάξει

ΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ:

1. Old Havana: Επισκεφθείτε την Plaza de la Catedral, τον καθεδρικό ναό του San Cristobal και δειπνήστε στο θρυλικό εστιατόριο Bodeguita del Medio.

Plaza Vieja

 

2.Varadero: Μην παραλείψετε να δείτε το Parque Natural Punta Hicacos όπου βρίσκεται μια από τις ωραιότερες παραλίες με τις δύο σπηλιές Cueva de Ambrosio και Cueva de Musulmanes.

Varadero

 

3. Trinidad: Μια πόλη που σε πηγαίνει στο παρελθόν με την αρχιτεκτονική της και τα μαγευτικά στενάκια που οδηγούν σε πλατείες που αξίζει να δείτε, όπως είναι η Plaza Mayor.

Trinidad

 

4.  Parque Nacional Vinales: Μια υπέροχη πεδιάδα που βρίσκεται στην Sierra de los Organos και παράγει καπνό, φρούτα και λαχανικά, καθώς έχετε την δυνατότητα να κάνετε ιππασία και αναρρήχηση μέσα στο πράσινο αυτό τοπίο.

Parque Nacional Vinales (Valle de Vinales)

 

5.The Malecon: Ένας περίπατος σε αυτή την παραθαλάσσια τοποθεσία 7 χιλιομέτρων περιλαμβάνει μια οπτική πανδεσία χρωμάτων καθώς η αρτ ντεκό αισθητική των κτιρίων και γενικά της πόλης θα απαθανατιστεί σίγουρα στο μυαλό σας!

The Malecon

 

6.  Santa Clara: Από τις διασημότερες περιοχές της Κούβας, αφού εκεί βρίσκεται ο τάφος και το μνημίο του Che Guevara, καθώς και στο Museo Historico de la Revolucion εκτείθονται ορισμένα από τα προσωπικά του αντικείμενα.

Santa Clara

 

7. Peninsula de Zapata: Ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης, που φιλοξενεί κροκόδειλους και γύρω στα 150 είδη πουλιών και οι επισκέπτες μπορούνα να ενημερωθούν για την ιστορία στο Museo Giron.

Peninsula de Zapata (Cienaga de Zapata)

8. Plaza de la Revolucion: Ένα από τα σημαντικότερα μέρη για να επισκεφθείτε καθώς στην πλατεία αυτή πραγματοποιούσε ομιλίες ο Fidel Castro και προσέλκυε πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμο. 

Plaza de la Revolucion (Jose Marti Memorial), Havana

 

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ:

San Cristobal Paladar: Ένα παραδοσιακό εστιατόριο με ιδιαίτερη διακόσμηση, με ντόπιες γεύσεις και κρασί που βρίσκεται στο κέντρο της Havana και έχει επιρροές από τις αρχές του 20ου αιώνα. 

 

304 O'Reilly: Ένα πιο εναλλακτικό εστιατόριο με δροσερά κοκτέιλ και πολύ νόστιμο φαγητό. Αν επιχειρήσετε να επισκεφθείτε αυτό το μικρό μαγαζάκι θα πρέπει πρώτα να κλείσετε τραπέζι καθώς είναι αρκετά δημοφιλές σε ντόπιους και σε τουρίστες!